Sendikacı Selçuk Türkoğlu, valiye hakaretten bir davadan daha beraat etti

Sendikacı Selçuk Türkoğlu, valiye hakaretten bir davadan daha beraat etti

Bursa'da okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemlerinde ki açıklamalarında Vali Münir Karaloğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan açılan davada Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu'na yine beraat çıktı.

Avukatlığını AK Parti Bursa il başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Bursa milletvekili Zekeriya Birkan'ın üstlendiği Vali Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın şikayetçi olduğu hakaret davasında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi de Selçuk Türkoğlu hakkında beraat kararı verdi.

Duruşma sonunda açıklama yapan Türkoğlu, "Biz hak arıyoruz. Hakaret etmiyoruz. Eleştirilerimiz uygulamalar ve sistemle ilgilidir. Muhalefetteyken 'Hüseyni metot' diyenlerin iktidarda uygulamaları ile 'yezidi metoda' geçtiğini örneklerle göstermeye devam edeceğiz. Adalete güvenimiz ve inancımız tamdır." dedi.

DAHA ÖNCEDE BERAAT ÇIKTI

Bursa'da okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemleri sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından açılan davada daha öncede beraat kararı çıkmıştı. Daha öce görülen davada Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi de Türkoğlu'nun sözlerinin eleştiri sınırları içinde kaldığına hükmederek beraat kararı vermişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Sendikacı Selçuk Türkoğlu, valiye hakaretten bir davadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER