Özdiş: Can Dündar ve Erdem Gül gazetecilik yaptıkları için tutuklanmıştır


CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Ülkede istihbaratın takibindeki canlı bombalar ile teröristlerin cirit attığını ve tarihteki en kanlı terör eylemlerinin yaşandığını iddia eden Özdiş, "Canlı bombayı eyleme geçmeden yakalama yetkimiz yok." diye açıklama yapanların sadece gazetecilik mesleğini icra eden iki insanın tutuklamasına önayak olduğunu kaydetti.

İki gazetecinin ileride savaş suçu olarak nitelendirilebilecek MİT TIR'larında bulunduğu iddia edilen silah ve füzeler hakkında detaylı bir çalışma yaparak haberleştirdiğini hatırlatan Özdiş, Cumhurbaşkanı'nın bu kişileri 'Bu olay yanlarına kalmayacak.' diye aleni tehdit edip, hedef gösterdiğini savundu. Yazılı açıklamasında Özdiş, Can Dündar ve Erdem Gül'ün 'Yalakalık değil, gazetecilik yaptıkları için tutuklandıkları' vurguladı.

CHP'li vekil, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: "Oysaki daha birkaç gün önce aynı Cumhurbaşkanı, 'O TIR'larda silah varsa ne olmuş yani?' diye açıklama yapmıştır. Çelişkiler içerisinde yaşayan siyasi iktidar insanların hayatlarının alenen ve acımasızca karartılmasına göz yummaktadır. Anayasası'nın 28. maddesinde yer alan 'Basın hürdür, sansür edilemez' maddesi defalarca çiğnenmiş. Artık bu durum sansürün de ötesine geçerek gazetecilik mesleğini hakkıyla yapanların ve hükümete muhalif olanların tutuklandığı bir boyuta gelmiştir. 2014 yılı Dünya Basın Özgürlüğü endeksinde 180 ülke içerisinde 154. sırada bulunan ülkemizi sanki tabloyu tersten okurcasına adeta sonuncu yapmak için uğraşılmaktadır. Bu durumu kabullenemiyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Özdiş: Can Dündar ve Erdem Gül gazetecilik yaptıkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER