Özerk bölge oluşturmak isteyen PKK yandaşlarına gözaltı


Adana'da bir marketi molotof kokteyli atarak yağmaladıkları ileri sürülen 10 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin Adana'da, terör örgütü PKK'nın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindekilere benzer eylemler yaparak 'özerk bölge' oluşturacakları ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili mahallesi Şehitlik Caddesi üzerinde bulunan bir marketi molotof kokteyli atarak yağmalayan ve terör örgütü adına düzenlenen korsan gösterilere katıldıkları görüntülerden tespit edilen örgüt yandaşlarına yönelik 4 Ocak 2016 Pazartesi günü operasyon düzenledi. Polis olaylara karıştıkları iddiasıyla 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yakalanan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, cep telefonu, korsan gösteri eylemlerinde güvenlik güçlerine ve araçlarına karşı kullanıldığı değerlendirilen pompalı tüfek, sapanlar, korsan gösteri eylemlerinde kullanılan suç malzemeleri üzerinde parmak izi bırakmamak için kullanıldığı değerlendirilen eldivenler ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin Adana'da, terör örgütü PKK'nın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindekilere benzer eylemler yaparak 'özerk bölge' oluşturacakları da ileri sürülüyor. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından adli mercilere sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Özerk bölge oluşturmak isteyen PKK yandaşlarına gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER