Pak Medya İş: Kayyum nefret suçu işliyor


Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Koza-İpek Medya Grubu'na atanan kayyumun, haksız şekilde işine son verdiği 73 gazetecinin yasal haklarını da gasp etmeye çalıştığını belirterek, "Polis marifetiyle kapı kırarak içeri girip çalışanlara hakaret, aşağılama, hatta tehditlerde bulunanlar, şimdi de işten çıkardığı gazetecilere ahlaksızlık isnat ederek nefret suçu işliyor." dedi.

Kayyumun, çalışanları işten atarken, fesih işlemini İş Kanunu'nun 25. maddesine dayandırdığına işaret eden İsmail Topcuoğlu, yazılı değerlendirmesinde şunları kaydetti: "Bu madde, 'işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı hareket etmesi halinde işten çıkarılmasını' düzenlemektedir. İşine son verilmiş olan 73 arkadaşımıza yöneltilen bu suçlama tamamen haksızdır; hiçbir delili, hiçbir dayanağı yoktur. Aksine bu gazeteciler, kendilerine her türlü hakaret ve saygısızlıkla adeta saldıran bir anlayışla karşı karşıya gelmelerine rağmen suç teşkil edecek hiçbir davranış ve eylemde bulunmamış, gazeteciliğin evrensel kurallarını ve basın ahlakını gözeten tavrın ötesine geçmemişlerdir. Asıl ahlaksızlık, haksız şekilde mağdur edilen gazetecilere böyle bir suç isnat edilmesidir. Burada kayyumun amacı, arkadaşlarımızın yasal ve kazanılmış haklarını gasp etmektir. Kayyum, işten attığı gazetecilerin ihbar ve kıdem tazminatları ile 850 TL'lik işsizlik maaşını almalarını engellemeye, aileleriyle birlikte 10 ay süreyle yararlanacakları ücretsiz sağlık hizmetlerinden de mahrum etmeye çalışıyor. Kimden akıl ve talimat alıyorlar bilmiyoruz, ama yapılanlar yanlıştır. Nefret suçu işleniyor."

Pak Medya İşçileri Sendikası olarak, buna müsaade etmeyeceklerine vurgu yapan Topcuoğlu, "Üyelerimizin tüm yasal haklarını eksiksiz almaları ve yeniden işlerine iade edilmeleri için zaten bir hukuk süreci başlatmıştık. Basın emekçilerinin iş akdinin kayyum tasarrufuyla 25. madde kapsamında feshedilmesine karşı da İş Mahkemesi'ne ayrıca davalar açacağız. Arkadaşlarımızın ihbar ve kıdem tazminatından doğan haklarının ödenmemesi, işsizlik maaşlarının engellenmesi ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden mahrum edilmeleri halinde, ortaya maddi manevi ciddi tazminat rakamları çıkacak. Biz bu tazminatların da hukuksuz tasarrufta bulunarak gazetecilerin mağduriyetine neden olan kayyumlardan rücu edilmesini isteyeceğiz. Bu haksızlıklar karşısında, bütün sendikaları, meslek örgütlerini ve basın kuruluşlarını, hukuk ekseninde ve dayanışma içerisinde birlikte hareket etmeye çağırıyoruz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Pak Medya İş: Kayyum nefret suçu işliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER