Pakistan'daki 5 asırlık festivalde, akıl almaz güç gösterileri


İSLAMABAD (CİHAN)- Pakistan'ın Beloçistan eyaletinde düzenlenen Sibi festivali, geleneksel gösterilere sahne oldu. Festival kapsamında gerçekleştirilen güç gösterileri ise yürekleri ağızlara getirdi.

Eyaletin başkenti Kuetta'ya 160 kilometre uzaklıktaki Sibi kenti, 500 yıldır kabilelerin her yıl bir araya geldiği buluşma yeri olarak biliniyor.

Sibi festivali, deve yarışı, at ve boğa gösterilerinin yanı sıra şiirler, şarkılar, danslar ve el işi ürünlerin sergilenmesi gibi renkli aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.

Ülkede 4 gün boyunca devam eden festivalde, en dikkat çekici görüntüleri ise güç gösterisi yapanlar oluşturuyor. Festivalde, üzerinden 12 kişinin bindiği traktör geçen ve kafasının üstünden araba geçen sporcuları izleyen vatandaşların yürekleri ağızlarına geldi.

Festivaldeki güç gösterileri bununla da sınırlı değil. İki arabaya bağlanan ipleri kollarıyla tutan vatandaşın zıt yönde gitmeye çalışan araçları durdurmaya çalışması görenleri şaşkına çeviriyor. Diğer bir vatandaş elleriyle traktörü kaldırırken, başka birinin karnının üzerindeki büyük bir taş, balta ile vurularak kırılıyor.

Ayrıca ip çekme oyununu iki grup, bir kişinin üzerinde deniyor. Beşer kişilik gruplar sporcuyu kendi tarafına çekmeye çalışsalar da başaramıyor. Yine güç gösterileri kapsamında vatandaşlardan biri dişi ile bir diğeri ise boynu ile arabayı çekiyor.

Gösterilerde herhangi bir kaza yaşanmazken, kafasının üzerinden araba geçen şahsın kendine gelmekte zorlandığı görüldü.

Toplam 32 farklı yerel dilin konuşulduğu 190 milyon nüfusa sahip Asya ülkesi Pakistan'da, geleneksel ve yöresel aktiviteler halkın hayatında önemli yere sahip. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'daki 5 asırlık festivalde, akıl almaz güç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER