"Pakistan, festivale katılmak isteyen Bollywood yıldızına vize vermedi" iddiası


Pakistan'ın, Karaçhi şehrinde yarın düzenlenecek edebiyat festivaline katılmak için gün sayan Hintli aktöre vize vermediği iddia edildi.

Bollywood'un ünlü aktörlerinden Anupam Kher Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de Pakistan Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yaptığını ve reddedildiğini öne sürdü. Kher Twitter adresinden Pakistan'ı suçlayıcı ifadeler kullanırken, konu iki ülkenin gündemine oturdu. Twitter adresinden büyük hayal kırıklığına uğradığını aktaran Kher, Hindistan hükümetinin Pakistanlı aktörlere her zaman daha hoşgörülü ve kolaylaştırıcı tutum sergilediğini belirtti.

Pakistan'da kendisini bekleyen muhteşem insanların olduğunu ve gidemediği için onlardan özür dilediğini söyleyen Kher, "Pakistan hükümeti neden bana vize vermedi. Görüşlerin özgürce savunulmasından mı korkuyorlar yoksa." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Pakistanlı yetkililer ise Kher tarafından kendilerine verilmiş bir vize başvurusunun olmadığını açılarken, Hintli aktör "Benimle gidecek 17 kişiye vize verildi. Hep beraber başvurulmuştu. Program 2 ay öncesinden ayarlanmıştı. Bu suçlamayı kabul etmiyorum." ifadeleri ile cevap verdi.

Yarın düzenlenecek festivalde, Hintli aktörün yokluğundan dolayı bir protesto yaşanıp yaşanmayacağı ise iki ülke kamoyunca merakla bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Pakistan, festivale katılmak isteyen Bollywood yıldızına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER