Paralel safsatası için terör örgütüne sarıldılar

Terör örgütü DHKP/C militanı bir kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından gizli tanık yapılıp, eski İstihbarat polislerini hedef göstermesinin ardından yeni bir skandal daha yaşandı. Mahkeme kararıyla geçmiş yıllarda teknik ve fiziki takibe alınan terör örgütü El Kaide mensupları, emniyete davet edilip, haklarında soruşturma yürüten polislerden şikayetçi olmaları istendi.

El Kaide operasyonuna dair şok iddialar var!

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçmişte yine aynı şube ekipleri tarafından yapılan bütün dosyaları incelemeye aldı. Bu kapsamda aralarında terör örgütleri El Kaide, DHKP/C ve MLKP militanlarının da olduğu bazı şahıslar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. 

Öncelikli olarak DHKP/C’ye yakın M.Y. S.M. K.Ü. Ş.K ve E.T. gibi isimlere geçmiş yıllarda haklarında illegal dinleme yapıldığı yönünde bilgilendirme yapıldı. Soruşturmayı yapan emniyet mensuplarından şikayetçi olup olmadıkları soruldu. Bazı DHKP/C’liler de soruşturmayı yürüten emniyet mensuplarından şikayetçi oldukları yönünde bilgilendirmede bulundu.

DHKP/C’lilerin ardından terör örgütü El Kaide’ye mensup 19 kişi daha belirlendi. Geçtiğimiz hafta bu kişiler, gruplar halinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne çağrıldı. El Kaide mensubu olduğu belirlenen A.K.U. M.G. N.M.’ye haklarında illegal izleme ve dinleme yapıldığı yönünde bazı belgeler gösterildi. 

Söz konusu takip kararlarının da mahkeme kararı olmadan yapıldığı iddia edildi. Bu bilgiler ışığında soruşturmayı yürütenler hakkında şikayetçi olup olmadıkları soruldu. Çağrıya icabet eden 19 El Kaide mensubu da soruşturmayı yürüten eski emniyet mensupları hakkında şikayetçi oldu.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, “paralel yapı” iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada; henüz bu iddianın ispatlanmadığını, mahkemeden bu konuda herhangi bir kararın çıkmadığını hatırlatmıştı.

El Kaide ile ilgili deliller soruşturma dosyalarında

Ulaşılan bilgilere göre, emniyete çağrılan 19 El Kaide mensubu arasında örgütün İstanbul sorumluları da yer alıyor. Geçmiş yıllarda söz konusu soruşturmayı yürüten emniyet mensuplarından birisi, yapılan teknik ve fiziki takiplerin hepsinin mahkeme kararıyla yapıldığının ifade ediyor. Yapılan soruşturmaların hepsinin hukuk çerçevesinde yapıldığının söyleyen emniyet mensupları, El Kaide üzerinden kendilerine yeni bir kumpas kurulmak istendiği değerlendirmesinde bulunuyor. Elde edilen delillerin de soruşturma dosyalarında ayrıntılı olarak yer aldığı belirtiliyor.

Kaynak: Yeni Hayat
Video: Arşiv
<< Önceki Haber Paralel safsatası için terör örgütüne sarıldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER