Paris'teki Texworld ve Premiere Vision fuarlarına Bursa damgası


Türkiye tekstil ihracatının yüzde 15'ini tek başına gerçekleştiren ve bu yıl 1 milyar 600 milyon dolar ihracat hedefleyen Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), yıla hızlı başladı. Tekstil endüstrisinin dünyadaki en büyük fuarlarından olan Paris'teki Texworld ve Premiere Vision'a damga vuran UTİB üyesi Bursafirmalar, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Paris'te düzenlenen ve dünya tekstilinin buluşma noktası olan Texworld'e Çin'in ardından en büyük katılımı 98 firma ile Türkiye gösterdi. UTİB'e üye toplam 27 Bursalı firmanın sergilediği kumaş, hazır giyim ve aksesuar ürünleri yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Fuara Türkiye ile birlikte Çin, Kore, Almanya, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi 23 ülkeden 657 firma katılım gösterdi.

UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, Bursa'nın fuarlara verdiği önemin rakamlarla tescil edildiğini söyledi. Taşdelen Engin, "Geçen yıl Premier Vision Fuarı'na katılan 119 Türk firmanın 19'u Bursalı iken, bu yıl 142 Türk firma arasında Bursalı firmaların sayısı 25'e yükseldi. Ülke bazında katılımcı sayısı olarak da İtalya ve Fransa'dan sonra üçüncü sıradayız. Texworld Fuarı için de durum benzer şekilde. Toplam 99 Türk firmanın 27'si Bursalı. Texworld'de de katılımcı sayısı olarak Çin'in ardından ikinci sıradayız." diye konuştu.

Dünya tekstil sektörünün Türkiye'ye gitgide daha da önem vermeye başlamasının sevindirici bir gelişme olduğunu da kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, "Bu yıl öncelikli hedefimiz olan Avrupa'da ihracat artışı kaydedeceğimize inanıyoruz. Aynı şekilde ABD'de de belli bir artış yakaladık ve bunun süreceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

UTİB, İHRACATI ARTIRMAK İÇİN YENİ PAZARLARA ODAKLANDI

Bu yıl 1 milyar 600 milyon dolar ihracat hedefleyen UTİB, bu kapsamda geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da geniş çaplı milli katılım fuar organizasyonları, trend alanları, ticaret ve alım heyetleri gibi pek çok etkinliğe imza atmayı planlıyor. İhracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda yeni pazar arayışlarını sürdüren ve alternatif pazarlarda gücünü artırmanın yollarını arayan UTİB, özellikle ABD, Kuzey Afrika ve yeni işbirliklerinin kapısını araladığı İran pazarında etkinliğini artırmayı hedefliyor. Türkiye tekstil ihracatının yüzde 15'ini gerçekleştiren UTİB'in geçen yıl en fazla ihracat yaptığı ilk beş ülke; Almanya, Birleşik Krallık, Romanya, ABD ve Rusya oldu. UTİB, Rusya ve Birleşik Krallık dışında en büyük ihracat pazarlarına miktar bazında ihracatını artırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Paris'teki Texworld ve Premiere Vision fuarlarına Bursa damgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER