Park cinayeti sanığı 15 yıl hapse mahkum oldu


İzmir'in Konak ilçesinde, bir parkta köpeğini gezdiren 28 yaşındaki İsmail Alay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis talebiyle yargılanan 24 yaşındaki Hilal Hıdır Şahin için hüküm verildi. Mahkeme heyeti, sanığı önce müebbet, ardından suçu tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi hali sebebiyle indirim uygulayarak 15 yıl hapse mahkum etti.

Vaka geçen mart ayında, Karataş semtindeki Adile Naşit Parkı'nda meydana geldi. Yürüyüş yapanlar, yerde bir kişinin hareketsiz yattığını, köpeğinin de başında beklediğini görünce sağlık ve polise ekiplerine haber verdi. Yapılan kontrolde, ölen kişinin Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi Alay olduğunu belirledi. Görgü şahitleri, Alay'ı bıçaklayıp öldüren kişinin, pitbull cinsi köpeğiyle kaçtığını anlattı. Polis, vakayla ilgili çalışmalarını sürdürürken zanlı Şahin, avukatıyla birlikte seslim oldu ve tutuklandı.

Halil Hıdır Şahin, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı davada son kez hakim karşısına çıktı. Sanık Şahin, savunmasında olay tarihinde köpeğini gezdirmek için parka gittiğinde arkadaşı İsmail Alay'ı gördüğünü, daha önce tartışma yaşadıklarında kendisine telefonda küfür ettiğini öne sürdü. Şahin, "Üzerimi değiştirip giysileri ve bıçağı çöp konteynerine attım. Alay'ın öldüğünü tahmin etmedim. İki gün sonra internetten öldüğünü öğrendim. Çok pişmanım. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı, keşke o gün parka hiç gitmeseydim." dedi.

Sanık avukatı Elçin Arı Giritli ise müvekkilinin ikametgahının sabit olduğunu, verilecek cezayla birlikte tutuksuz ya da adli tedbir hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Halil Hıdır Şahin'e önce müebbet hapis cezası verdi. Suçu tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 15 yıla çevirip tutukluluk halinin devamına karar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Park cinayeti sanığı 15 yıl hapse mahkum oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER