Patlamada ölen genç kız, son yolculuğuna uğurlandı


Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Baba Faik Deli, "Benim kızımın kanı barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Bizi öldürerek, bizi katlederek barış ve demokrasi söylemimizden alıkoyamayacaklar." dedi.

Cumartesi günü Ankara'da sabah saatlerinde barış mitinginde meydana gelen patlamada 90'ının üzerinde kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birisi de lise öğrencisi Dicle Deli. Genç kız için Fatih'teki Silivrikapı Hadım İbrahim Paşa Camisi'nde öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Caminin avlusu Deli'nin sevenleriyle doldu. Deli'nin ailesi ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Cami avlusunda sık sık hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Cenaze namazı yoğunluk sebebiyle caminin içinde kılındı. Cenazeye Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra bazı CHP ve HDP'li vekiller katıldı. Namazın ardından talihsiz kızın tabutu omuzlara alındı ve Silivrikapı Mezarlığı'nda toprağa verilmek üzere götürüldü.

Patlama sırasında kızıyla yan yana olmadığını belirten babası Faik Deli, "Aramızda 50 metre mesafe vardı. Bombanın patladığını gördüm. Bir vahşet, katliam, bir insanlık dramı yaşandı. İnsanlığın yerlerde sürüklendiği anlara tanık oldum. Et parçalarını toplayamadık. Biz cenazelerimize sahip çıkmaya çalışırken, ceberut yapının güvenlik güçleri bombalarla, coplarla, gazlarla saldırdılar." dedi.

'KIZIMIN KANI BARIŞA VESİLE OLSUN'

İstanbul'dan kızıyla beraber yola çıktıklarını ancak, aynı otobüsle gelmediklerini dile getiren Baba Deli, "Ben kortejin en başındaydım. Arkadaşımla selamlaştım ve birden bombalar patladı. Benim kızımın kanı barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Bizi öldürerek, bizi katlederek, barış ve demokrasi söylemimizden bizi alıkoyamayacaklar. Bu böyle bilinmeli. Bizlerden ne kadar öldürürlerse öldürsünler, barış ve özgürlük söylemine devam edeceğiz. Ama onlar insanların önüne çıkamayacak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Patlamada ölen genç kız, son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER