Patlamada ölenler için karanfil bıraktılar


Cumhuriyet tarihinin en büyük terör olayına sahne olan Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler için Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'na karanfil bırakıldı.

Antalya'da, Ankara'daki patlamada yaşamını yitirenler için anma yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık üzerinde patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı, 'Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız' yazılı pankart açtı.

Yerlerede ölenlerin isimlerinin yanı sıra 'Barış şehitlerimizi unutmayacağız', 'Unutmayacağız, unutturmayacağız' yazılı olduğu bir afiş serildi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahat Tuncer, bugün Türkiye'de hak, hukuk, adalet ve demokrasi olduğundan söz edilemeyeceğini belirterek, "Bugün ülkedeki yönetimin adı faşizmdir." dedi. Tuncer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu katliamın organizasyonunu yapanlar şunu çok iyi bilsinki bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamınıza rağmen, eşit, özgür, demokratik bir ülkede, bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla geri adım atmayacağız."

Tuncer'in konuşmasının ardından Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin tek tek adı okundu ve 'Yaşıyor' denilerek isimlerinin yazılı olduğu yerdeki afişe kırmızı karanfiller bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Patlamada ölenler için karanfil bıraktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER