'Patlamada yaralananlardan tedavi ücreti istendi' iddiası TBMM'de


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Ankara'da yaşanan terör olayında yaralananlardan tedavi ücreti istendiğine ilişkin iddilar üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Ceyhun İrgil, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği önergede, AK Parti'nin yanlış dış politikaları, hükümetin güvenlik zaafiyeti onlarca masum vatandaşların hayatını kaybetmesine, yaralanmasına neden olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Basınımıza yansıyan haberlere göre, bombalı saldırıdan yaralı kurtularak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Çukurova Üniversitesi öğrencisi Adnan Karataş ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Gümüşkaya'nın aileleri önceki gün hasta hizmet servisi ve genel cerrahi sekreterliğinden çağırıldıkları ve iki aileden çocuklarının sağlık güvencesi olmadığı gerekçesiyle tedavi ücreti talep edildiği yönündedir. Haberin devamında Bir başka yaralı yakınından ise yaralının 25 yaşında olması nedeniyle sağlık güvencesinden yararlanamayacağı belirtilerek 26 bin TL masraflarının olduğunu söylendiği şeklindedir."

Devletin terör olayında yaralananlara tazminat ödemesi gerekirken, hiçbir suçu olmadığı halde yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle yaralananlardan tedavi ücreti istenmesinin tam bir skandal olduğunu söyleyen CHP'li İrgil, Başbakan Davutoğlu'nu şu soruları yöneltti: "Söz konusu iddialar doğru mudur? Doğru ise bu durumu hem insanı olarak hem de sosyal devlet ilkesiyle bağdaştırmak mümkün müdür?

Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle hastanelerde kaç yaralı vardır? Hangi hastane ve bölümlerde tedavi görmektedirler? Tedavi masrafları ne kadardır ve kim tarafından karşılanacaktır?

Terör saldırısı sonucu yaralılardan bir sağlık gideri istenmişse, bu durumun düzeltilmesi için nasıl önlem alınacaktır?

Özellikle sınır bölgelerimizde bulunan illerimizdeki hastanelerde IŞİD militanlarının tedavi edildiğine dair çok sayıda haber ve fotoğraf basınımızda yer almaktadır. Bu iddialar doğru mudur? Değilse bu haber ve fotoğrafların kaynağı nedir? Bu terör örgütü mensuplarının tedavi masrafları örtülü ödenekten mi karşılanmaktadır?" CİHAN
<< Önceki Haber 'Patlamada yaralananlardan tedavi ücreti istendi' iddiası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER