Pekin'de hava kirliliği sürüyor

Pekin'de hava kirliliği sürüyor

Tarihinin en kirli havasını yaşayan Çin'in başkenti Pekin'de, kirlilik tehlikeli boyutlarda sürüyor. Yetkililer, yarından itibaren hava kirliliği ve sisin azalacağını belirtiyor.

Pekin'de giderek artan hava kirliliği sebebiyle alarm seviyesi 7 Aralık'ta turuncudan kırmızıya çıkarılmıştı. Sokaklarda maskeli gezenlerin sayısında artış yaşanırken, yetkililerin aldığı kararlar doğrultusunda, anaokul, ilk ve ortaokullar kapatılmıştı.

Yaklaşık 5 milyon aracın bulunduğu Pekin'de, kırmızı alarm süresince getirilen tek çift plaka ile başkentte trafikte rahatlama olsa da hava kirliliğinde belirgin azalma görülmedi. 2 milyondan fazla aracın trafiğe çıkmadığı belirtildi. Kamuya ait araçların yüzde 30'u da trafiğe çıkmadı.

Yetkililer, kırmızı alarmın bu gece sona ereceğini; ancak duruma göre, bunun uzatılabileceğini ifade etti.

Çin'de hava kirliliği için mavi, sarı, turuncu ve kırmızı alarm seviyeleri bulunuyor.

Önceki günlerde Pekin'de havadaki metreküp başına düşen zararlı partikül oranını ölçen PM2,5 değeri, bir ara bini yaklaşmış ve bu durum, yetkilileri zor durumda bırakmıştı. Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinde kabul ettiği güvenilir sağlıklı PM 2,5 değeri ise 25. Pekin'de bugün PM 2,5 değeri 300'ün üzerinde seyrediyor.

Çinli yetkililer, hava kirliliğine, El Nino hava olayının da etkisi olduğunu ve El Nino'nun, Çin'de sıcaklığın gerilediği kış aylarında kendisini gösterdiğini kaydediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Pekin'de hava kirliliği sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER