Peri: Büyükşehir Yasası mağdur etti, köyleri eski statüsüne kavuşturacağız

Peri: Büyükşehir Yasası mağdur etti, köyleri eski statüsüne kavuşturacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, iktidarlarında mahalleye dönüştürülen köyleri yeniden eski statüsüne kavuşturacaklarını açıkladı.

Mahalleye dönüştürülen köylerde vatandaşlarla buluşan Peri, Meclis'e gitmesi halinde ilk işinin köy statüsünü yeniden getirmek için çalışmak olacağını söyledi. Büyükşehir Yasası'nın mağduriyete sebep olduğunu belirten Peri, "Mahalleye dönüştürülen köyler, hizmeti Büyükşehir Belediyesi'nden almak zorunda. Siz İslahiye, Nurdağı veya Yavuzeli'nin bir köyüne hizmet alabilmek için Gaziantep'e gelip Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmak zorundasınız. Ne yazık ki bu yasa, mahalleye dönüştürülen köylerimize hizmet akışını engellemiştir. Şehir merkezine uzak mahalleler sorunlar içerisinde kalmıştır." diye konuştu.

Peri, mahalleleri yeniden köy statüsüne getirerek muhtarlıkları da daha etkin hala getireceklerini belirten Peri, "Büyükşehir Yasası ile muhtarlıklar da hiçe sayılmıştır. Muhtar, belediyenin memuru haline getirilmiştir. Muhtarın yaptırım gücü kalmamıştır. Köyüne hizmet etmek isteyen muhtar, en uzak köylerden kalkıp Büyükşehir Belediyesi'ne gelip hizmet için ricalarda bulunmaktadır. Muhtarlar seçilmiş kişilerdir. Halk tarafından seçilmiştir. Seçildiği köyünde sorununu çözebilmelidir. Biz muhtarları da daha aktif ve etkili hale getireceğiz." şeklinde konuştu.

"YASAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ"

CHP iktidarında Büyükşehir Belediyeler Yasası'nı yeniden gözden geçirip, yenileyeceklerini belirten Peri, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Önce yasa, sonra köy hizmetleri kapatıldı. Köy hizmetleri ve bazı ilçelerin belediyeleri kapatıldı. Köyler ve belediye olan bazı ilçeler mahalle oldu. Tüm hepsi Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Bu bölgelerimize gittik. Yolları delik deşik. Altyapı sorunları var. Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki hepsine yetişemiyor. Vatandaş da bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor. Bizden yasanın değiştirilmesini ve köy hizmetlerinin yeniden kurulmasını dahi isteyenler var. Biz bu yasayı köylerdeki vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek şekilde yenileyeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Peri: Büyükşehir Yasası mağdur etti, köyleri eski... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER