PKK'nın döşediği patlayıcıların adresi belli oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kurban Bayramı’nı bomba temizleyerek geçirdi. Çözüm süreci boyunca terör örgütü PKK’nın yol ve menfezlere döşediği 7 ton el yapımı patlayıcı bayramın ilk iki gününde imha edildi. PKK’ya ait sığınaklarda da çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

PKK'nın döşediği patlayıcıların adresi belli oldu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Mehmetçiğin yaptığı operasyonlarda bulunan bombaların ardı arkası kesilmiyor. Asker, her gün çözüm sürecini kapsayan 2013-2015 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu’daki yol, asfalt, menfezlere tuzaklanan el yapımı patlayıcı imha ediyor.

Bayram boyunca da Şırnak, Van, Mardin, Ağrı, Bingöl, Hakkâri illerindeki operasyonlarda güvenlik güçlerinin geçişleri sırasında patlatılmak üzere hazırlanan 7 tonun üzerinde bomba bulunup imha edildi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Türkiye, Kurban Bayramı’nı yaşarken askerin mesaisi bomba temizlemekle geçti. Kışlasından çıkan özel timlerin arife gününden itibaren yaptıkları operasyonlar ve ele geçirilen PKK bombaları vatandaşlara zarar vermeden patlatıldı. İnsansız hava araçları, arazi taramalarından alınan sinyaller ve yakalanan PKK’lı teröristlerin yer bildirmeleriyle bombalar bulundu.

KÖPRÜ, MENFEZ, ASFALT...

Şırnak Uludere’de, bölücü terör örgütü PKK’lıların tuzakladığı bir el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Mardin Nusaybin’de, PKK’lı teröristlerin köprüye döşediği 2 tona yakın bomba askerin müdahalesi öncesinde teröristlerce patlatıldı. Köprü yıkılırken, bağlantılı olduğu karayolunda da çukurlar oluştu.

Timler, yine Şırnak Uludere'de, yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde toprak altına gizlenmiş el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan maddeleri buldu. 12 kilogramlık tüp, gübre, kablo, pil ve muhtelif yaşam malzemeleri yerinde imha edildi.

SURİYE'DEN GETİRİYORLAR

Bölgedeki askeri birliklerin Karargah’a rapor ettikleri bilgiler içerisinde çarpıcı detaylar da yer aldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri Suriye’den Türkiye’ye sokulmaya çalışılan silah ve mühimmat yakaladı. Birlikler, Suriye’den gelen teröristlerde 454 AK-47 mühimmatı,  beş adet AK-47 şarjörü ele geçirdi. Ayrıca Van Başkale'de, teröristlerce tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı imha edilirken, yol kontrollerinde silah sevkiyatı yapan teröristler yakalandı.  Şırnak Uludere'de bir terörist Bixi makineli tüfek ile, Mardin Nusaybin ilçesinde ise iki PKK’lı iki adet tabanca ve iki adet el bombası ile yakalandı.

KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ

Bingöl-Elazığ karayolunda PKK’lılara düzenlenen operasyonda dört teröristin pusu için yanlarında getirdikleri silahların PKK’nın cephanelik sıkıntısı çekmediğini gözler önüne serdi.

ROKETATAR BULUNDU

Operasyonda dört Kalaşnikof piyade tüfeği, bir keskin nişancı tüfeği, üç el bombası, bir RPG-7 roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Yine Ağrı bölgesinde hava destekli operasyonda, üç terörist etkisiz hale getirilirken, dört Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir büyük telsiz ele geçirildi.

BUGÜN
<< Önceki Haber PKK'nın döşediği patlayıcıların adresi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER