Polisten SİDEMİR işçilerine biber gazlı müdahale


Ücretlerini alamadıkları ve işten çıkarıldıkları gerekçesiyle seslerini duyurmaya çalışan Demir Çelik Fabrikası(SİDEMİR) işçilerinin eylemleri devam ediyor. Tencere tavalı eylem sonrası yürümek isteyen işçilere polis yine biber gazıyla karşılık verdi. Patlayan torpiller ise gergin ortamda tansiyonu yükseltti.

Üretimi durdurulan SİDEMİR işçileri, işten çıkarıldıkları iddiasıyla yaptıkları eylemleri sürdürüyor. İşçiler bu kez ailelerinin de katılımıyla tencere tavalı eylem yaptı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çelik-İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan, Vali Alim Barut ile defalarca görüşmesine rağmen bir sonuç alamamaktan yakındı.

AİLELERDEN TENCERE- TAVALI EYLEM

Kent Meydanında toplanan işçiler bir süre slogan attıktan sonra aileler de destek için alana geldi. Tencere tavalı eylemde işçiler ve aileleri amaçlarının sadece ekmek parası olduğunu ve aç olduklarını dile getirdi. İşten çıkarılmalarını eleştiren işçi aileleri kendilerine sahip çıkmadığı için iktidar partisi vekillerini eleştirdi. Bir işçi ailesi de dünkü eylemde tek gözü gören eşine biber gazı sıkılmasına tepki gösterdi.

TORPİL PATLAMASI ORTAMI GERDİ

Daha sonra eylemin bitmesi beklenirken işçiler yürüyüşe geçti. Polisin engel olmasına rağmen Sirer Caddesine doğru yürüyüşe geçildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı olayda işçilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Bu sırada çok sayıda torpil patlaması duyuldu.

Torpili kimin attığı anlaşılamadı. İşçiler bu duruma tepki gösterdi. Polis olayla kendilerinin ilgisi olmadığını, işçilere anlatmaya çalıştı ve yürüyüşe devam edilmemesini istedi. Biber gazından etkilenen işçilere arkadaşları limon ile müdahale etti.

Ortamın yatışmasıyla işçilerin caddede yürümesine izin verildi. Yürüyen işçiler fabrika yönetimi ve vali aleyhine slogan attı. Bir süre caddede yürüyüş yapan işçiler geri dönerek eylemi sonlandırdı. CİHAN
<< Önceki Haber Polisten SİDEMİR işçilerine biber gazlı müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER