'30 AKP'li vekil istifa edecek'

"AKP'de de istifa rüzgarları olacağına dair duyumlarım var. Yaklaşık 25-30 kişi arasında milletvekili ayrılacak."

'30 AKP'li vekil istifa edecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce gündeme ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. İşte Akşam'da yer alan röportajın bir bölümü...

ÇÖZÜM SÜRECİ

* Şu ana kadar Başbakan ne söylediyse hep tersini yaptı. Başbakan sürekli olarak 'Öcalan'a ev hapsi yok' diyor ancak bu inandırıcı değil. Bunlar pazarlığı baştan yapmışlar, ne olacağını Başbakan biliyor. Kamuoyunun tepkisinden korktuğu için kamuoyuna yalan söylüyorlar. 

* Türkiye bir girdabın içinde. Bu çekilme olayında da silahlar susmuyor yalnızca yer değiştiriyor. Ortada bir tehdit var. Bu tehdide hükümet cevap veremiyor. Bu bir barış değil, çözülme, pazarlık süreci. Hükümet pazarlığa oturmuş ancak karşılığında ne verdiğini henüz bilmiyoruz. Geri dönülmez bir sürece girildi. 30 yılda dünyaya PKK'nın terör örgütü olduğunu anlatmaya çalıştık. Şimdi sil baştan yapıyoruz. Bunun sonucunda bu sorun çözülmediği taktirde, Türkiye'yi çok zor günler bekliyor. 

İBB ADAYLIĞI

* Kafamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yok. Bu bir parti görevidir. Ben üyelerle bir ön seçim olmasını savunuyorum. Adayın, partiye kayıtlı bütün üyelerle belirlenmesini istiyorum. Yapılan bir takım anketlerde adım geçiyor ancak benim böyle bir talebim yok. 

* Sarıgül başarılı bir belediye başkanı. Partimizin üyesi değil. Adı kulislerde konuşuluyor. Popüler bir isim olduğu için adının geçmesi gayet doğal

CHP'DE BÖLÜNME İDDİALARI

* Parti içi konuları tartışmak doğru değil. Fakat CHP'de bir olayı bin yapan medya, AKP'de olanları yazmaz. Çin gezisinde çok alışveriş yaptığımız için, uçağın Trabzon'a acil iniş yaptığı yazıldı. Baştan sona palavra bir haberdi. O alışverişi yapan gazetecilerin kendisiydi. Bizim alışveriş yapmaya zamanımız bile olmadı. AKP'de de yüzlerce istifa var. Bazı arkadaşlarımız bazı konularda daha duyarlı sadece. Bölünme, ayrışma gibi birşey olmadı. Medya bu şekilde yansıtıyor. Partiyi bölmek, parçalamak, çok başlıymış gibi göstermek için özel olarak görevlendirilmiş köşeyazarları, kalemşörler var. Tartışmalar oluyor tabi ki. CHP içinde tartışmaların olması haber oluyor, AKP'de kimse konuşamayınca haber olmuyor. 

* Tarhan Erdem bizim partimizde Genel sekreterlik yapmış bir isim. Ben o zaman il başkanıydım. Nasıl oluyor da böyle birisi yeminli CHP düşmanı oluyor? Ben Tarhan Erdem'i ibretle izliyorum. Kendisi, saygı duyduğum bir abimizdi. CHP'den ayrıldıktan sonra neden yeminli CHP düşmanı olduğunu anlayabilmiş değilim. Onun CHP ile ilgili değerlendirmeleri kasıtlı. 

'AK PARTİ'DE İSTİFA' İDDİASI

* AKP'de de istifa rüzgarları olacağına dair duyumlarım var. 25-30 kişi arasında milletvekili partiden ayrılacak. AKP'den ayrılacak milletvekilleri olacak. Bunları yazan gazete yok. CHP'de bunlar konuşulsa haber olmuştu. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ

* Türkiye'de başkanlık sistemi demek sultanlık sistemi demektir. Başbakan Erdoğan'ın istediği bu. Yasama, yürütme, yargı zaten emrinde. Kanun çıkaracak ve kimse onu denetleyemeyecek. Erdoğan padişahlığını ilan etmek istiyor. Ama ben bu milletin dik duracağını ve buna izin vermeyeceğini düşünüyorum. Başkanlık sistemi Türkiye için bir felaket olur. Erdoğan zaten dikatatöryal hevesleri olan birisi. Türkiye'yi geri dönülmez bir noktaya çekebilir.

CHP İKTİDAR OLSAYDI...

* Öncelikle terör nelerden besleniyor bunları çözmek lazım. Terör, yoksulluktan, farklılıklardan, yolsuzluklardan,bölgeler arası kalkınmışlık farklılıklarından besleniyor. Öncelikle bunları çözmemiz lazım. Elinde silah olan bir güçle masaya oturulmaz. Bu millete şunu anlatmak lazım; birbirimize 3 soru soracağız: Birincisi; Beraber mi yaşayacağız? İkincisi; Yan yana mı yaşayacağız? Üçüncüsü; İki devlet gibi ayrı ayrı mı yaşayacağız? Bir takım olmazlarımız var. Eğer demokratikleşmeyle ilgili eksiklikler varsa giderelim. Pek çoğu giderildi. Bunları konuşmaya itirazım yok. Ama elinde silah olan bir örgütle görüşülmez. 
<< Önceki Haber '30 AKP'li vekil istifa edecek' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER