AKP içindeki dindar vekiller rahatsız

CHP’li Özgündüz, Etyen Mapçupyan’ın “AKP’nin muhafazakar tabanı yolsuzluk iddialarından rahatsız” açıklamasına destek verdi. AKP grubu içindeki mütedeyyin vekillerin de rahatsız olduğunu belirtti.

AKP içindeki dindar vekiller rahatsız

Özgündüz, AKP grubu içindeki mütedeyyin milletvekillerinin de rahatsız olduğunu belirtti. Özgündüz, “İdeolojik dinciler değil, gerçek dindarlar rahatsız. Mütedeyyin milletvekilleri rahatsızlıklarını bize aktarıyor. Samimiyetlerine yürekten inanıyorum” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiği 17 ve 25 Aralık soruşturmaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan ve bu nedenle dinlendiğini ve fiziksel olarak takip edildiğini belirten CHP’nin savcı kökenli İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mapçupyan’ın “AKP’nin muhafazakar tabanı yolsuzluk iddialarından rahatsız” açıklamasına destek verdi.

FEZLEKEYİ SORUYORLAR

Özgündüz, bu milletvekili grubunun 17 ve 25 Aralık soruşturması ile ilgili süreci ve Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “AKP’nin vicdan sahibi milletvekilleri, iddiaları ve delilleri merak ediyor. Komisyon raporunun Genel Kurul oylaması öncesi, milletvekilleri Yüce Divan için ret veya kabul oyu verirken, kanaate sahip olmak istiyor. Yolsuzluklara bulaşanları niye koruyalım diyorlar. Fezlekeyi, belgeleri tek tek soruyorlar. AKP’nin vicdan sahibi milletvekillerine sesleniyorum. İsterlerse kendilerine orijinal fezlekeyi incelemeleri için göndeririz” dedi.

BAKAN DEĞİL ŞÜPHELİ

Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’nün komisyon çalışmaları sırasındaki tutumunu  ve üslubunu eleştiren Özgündüz, “Eski bakanlara halen ‘sayın bakanım’ diye hitap ediyor. Onlar şüpheli. Komisyon orada savcılık görevini yürütüyor. Bakanım diye hitap edemezsin. Savcılık makamı gibi davranacaksın. Sen kimlik tespitini hazırlamayacaksın. Bu tutum ve söylem, tamamen eski bakanları rahatlatmaya yönelik, kabul edilemez” dedi.

BUGÜN
<< Önceki Haber AKP içindeki dindar vekiller rahatsız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER