Abdullah Gül'den seçim sonrası sürpriz açıklama

Cumhurbaşkanı Abudllah Gül seçim sonrası ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'ye geri döneceğini açıkladı.

Abdullah Gül'den seçim sonrası sürpriz açıklama

Gül, “Cumhurbaşkanlığım bittikten sonra şüphesiz ki, partime döneceğim. Ve bu tabii ki, en doğal olan şeydir.” şeklinde konuştu. Gül, AK Parti'nin kuruluşunun ilk tohumunu atanlardan olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlığı muhabirlerine Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı sürem bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim. Bu, en doğal şeydir.” dedi. Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçildiğini ifade eden Gül, “Tartışmalı bir durum olmadığı için Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Ben akşam kendisini aradım, tebrik ettim İstanbul’dayken. İlk neticeler ortaya çıkınca. Gece de eşim Hayrünnisa Hanım, Emine Hanım’ı arayarak tebrik etti. Bir kez daha tebrik ediyorum. Kendisine, ailesine bütün milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Cenab-ı Allah’ın hep yardımcı olmasını ve başarılı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“BUNDAN BAŞKA BİR ANLAM ÇIKMASINI İSTEMEM”

Yedi yıllık cumhurbaşkanlığı süresince kendisini takip eden basın mensuplarını teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, basına yönelik düzenlenen resepsiyonu seçimin hemen sonrasına alınmasının altında başka bir neden aranmaması gerektiğini vurgulayarak “Misafirlerin olduğu resepsiyonlarda şüphesiz sizin sorularınız olacaktı. Ayakta üstü olmasını istemediğim için sizlerle daha rahat konuşayım diye öne aldım. Bundan başka da bir anlam çıkmasını istemem. ” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL: AK PARTİ’NİN KURULUŞUNUN İLK TOHUMU ATANLARDANIM

Seçilince onur duyulduğu gibi görev sonunda bırakmanın da demokrasinin güzel tarafları arasında yer aldığını belirten Gül, “O onuru duyuyorum gerçekten. Böyle şerefli, onurlu büyük bir görevi Türk milleti bana verdi. Bütün milleti temsil ettiğim için bu onurlu görev benim için şereflerin en üstüdür. Şüphesiz ben bu göreve seçilirken bağımsız bir kişi olarak gelmedim. Siyasi kimliğimi hepiniz biliyorsunuz. AK Partinin kuruluşunun ilk tohumunu atanlardanım yenilikçi hareketle. Sonra hep beraber partimizi kurduktan sonra ilk başbakan ve ilk cumhurbaşkanı oldum.” şeklinde konuştu. Gül, partisinden ikinci kez bir cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“HERKESİN TÜRKİYE’YE AİT OLDUĞUNU GÖSTERDİM”

Siyasi kimliğinden dolayı cumhurbaşkanı seçilirken bir takım sıkıntılar çektiklerini sözlerine ekleyen Abdullah Gül, “Ne demokrasiye, ne hukuka hiç de yakışmayan sıkıntılar oldu.” dedi. Cumhurbaşkanı olduğu süre içerisinde anayasanın kendisine verdiği sorumluluk çerçevesinde siyasi kimliğini bir kenarda tuttuğunu kaydeden Gül, bütün partilere eşit olmaya çalıştığını ve Köşk’ün kapısını herkese açtığını aktardı. Gül, “Herkesin Türkiye’ye ait olduğunu gösterdim.” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞIM BİTTİKTEN SONRA PARTİME DÖNECEĞİM”


Fiili olarak kendisinin cumhurbaşkanı görevinin bittiğini ifa eden Abdullah Gül, 28 Ağustos’taki devir teslime kadar resmi olarak Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmaya devam edeceğini kaydederek, “Cumhurbaşkanlığım bittikten sonra şüphesiz ki, partime döneceğim. Ve bu tabii ki, en doğal olan şeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde her anlamda yoluna hep devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Gül'den seçim sonrası sürpriz açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER