Ankara'daki sır görüşme ortalığı karıştırdı

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile kendi kurmaylarının bile haberi olmadan yemekte görüştü. CHP içinde ve sol basında ortalık karıştı

Ankara'daki sır görüşme ortalığı karıştırdı

CHP'de krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Mustafa Sarıgül'ün partiye katılma fikri camiayı tam manasıyla ikiye bölerken, Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'nın işlerine karışıldığı iddiası ile istifası bu gerilime tuz biber olmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin birlikte yediği akşam yemeği ise camiadaki dalgalanmanın ileri boyutlara taşınacağı sinyallerini verdi. Kılıçdaroğlu'nun dış ilişlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu'na bile haber vermemesi dikkat çekti. Görüşme, kulislerde "dolaylı mesaj" olarak algılandı. Ankara'daki Sheraton otelinde 2,5 saat süren görüşmede gündemdeki siyasi gelişmeler ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel ABD ziyaretinin ele alındığı konuşuldu. 

LOĞOĞLU'NDAN İSTİFA SİNYALİ 

Takvim'de yer alan haberde bir tercüman dışında kimsenin katılmadığı yemek Kılıçdaroğlu'nun olası Washington ziyaretinde kimlerle görüşeceği konusu da konuşuldu. Loğoğlu'nun daha önce medyaya yaptığı, "CHP'nin ABD ziyareti için muhatap bulamadık" açıklaması ile ilgili olarak Ricciardone ülkesinin bu beyana tepkili olduğunu Kılıçdaroğlu'na iletti. Ricciardone'nin "Kurmaylarınızın ABD seyahati sonrası yaptığı açıklamalara üzüldük. Sizi ABD'de ağırlamak isteriz. ABD'de muhatap bulamamanız gibi bir durum olamaz" sözlerini ve görüşmeyi gazetecilerden öğrenen Faruk Loğoğlu'nun bu olayın ardından iki gündür genel merkeze uğramadığı ve istifa kararı alabileceği öğrenildi. 

SOL BASIN DA AYAKLANDI 
CHP içinde bu görüşmeden kimsenin haberinin olmaması bir çok ismin tepkisine neden olurken sol merkezli yayın yapan gazeteler de Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. Gazetelerde ABD ile gizli gizli yapılan bu yakınlaşmanın CHP'ye yakışmayacağı ve partiye büyük zarar vereceği yazıldı. Kılıçdaroğlu da ağır bir şekilde eleştirildi. 
<< Önceki Haber Ankara'daki sır görüşme ortalığı karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER