Arınç Uganda'da yaşadığı ilginç olayı anlattı!

Bir televizyon kanalının sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uganda'da Türk işadamlarının iş alması için aracılık yapmanın kötü bir şey olmadığını, ayıplanmaması gerektiğini söyledi.

Arınç Uganda'da yaşadığı ilginç olayı anlattı!

Son zamanlarda toplum üzerinde bir algı operasyonu düzenleyen hükümet, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan yasadışı telefon dinleme kayıtlarını sık sık gündeme getirerek 'ananas metaforu' üzerinden Hizmet Hareketini ve muhterem Hocaefendi'yi itibarsızlaştırmak istiyor.

Yasadışı yollardan dinlenerek montajlanmış ses kayıtlarını Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde hemen hemen katıldığı her toplantıda gündeme getirmiş, "Ananas Cumhuriyeti kurdurmayız" türünden sözler sarfetmişti.

Uganda'da Türk işadamlarının iş bağlantılarına aracılık yapılmasını "kötü bir şey yapılıyormuş" gibi sunan Başbakan Erdoğan'a cevap, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

 "HAKPEREST OLMAK LAZIM"

Arınç, katıldığı bir televizyon programında söz konusu yasadışı telefon kayıtlarına değinerek, bu kayıtlar üzerinden yapılan spekülasyonları eleştirdi. 'Ananası, Ugandayı dile dolamamak lazım' diyen Arınç, 'Ananası kim gönderdi bilemiyorum ama hakperest olmak lazım.' şeklinde konuştu.

2010 yılında Uganda'da başından geçen bir olayı anlatan Arınç, çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi.

4 yıl önce kendisinin bakanlığı döneminde Uganda'ya Karma Ekonomi toplantısı yapmaya gittiğini söyleyen Arınç, o dönemde Türkiye'nin Uganda'da bir büyükelçiliğinin olmadığını ve bu toplantıya Tuskon aracılığında 40 iş adamıyla birlikte gittiğini belirtti. Arınç, iş adamlarıyla birlikte ülkeye indiklerinde kendilerini karşılayacak hiç bir Türk bürokratın olmadığını fakat, 11 yıl önce Uganda'ya giderek okul açan fedakar Türk öğretmenlerinin ve öğrencilerin ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerini karşılamaya geldiğini ifade etti: '2010 yılında, daha Türkiye'nin Uganda'da bir büyükelçiliğinin bile bulunmadığını dönemden tam 11 yıl önce bu gönüllü insanlar gitmişler, Uganda'da okul kurmuşlar, öğretmenlerle ve öğrencilerle bütünleşmişler. Bunları takdir etmemek mümkün değil.'

"TÜRKİYE'NİN MENFAATİ İÇİN BİZ DE ARACI OLDUK"

Uganda'yı ve ananası bu kadar dile dolamamak gerektiğini ifade eden Arınç, 'eğer söz konusu telefon konuşmalarında bazı iş adamlarının isimleri geçiyorsa onları da ayıplamamak lazım' dedi ve bir örnek daha verdi: 'Bakanlığım döneminde ziyaret edeceğim her ülkeye giderken bana şu söyleniyordu: 'Şu ülkede Türk firmalarının bir ihalesi var. O ihaleyi Türklerin alması için siz de aracı olun... Gittiğim her ülkede ben bunu yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da körfezde bir ülkede bir Türk firması için ricada bulunduğunu da bilirim. Biz Türkiye'nin menfaatleri söz konusu oluğunda herhangi, bir açıklama yapmayız'

İŞTE ERDOĞAN'IN HİZMET CAMİASINI HEDEF ALAN O SÖZLERİ

Erdoğan daha önce İmam Hatip liselerinin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda "Uluslararası şebekelere maşalık yapalım demediler. Devlet içinde devlet olalım demediler. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler" diyerek o günden sonra 'ananas' sözünü sıkça kullanmıştı.

Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'a da sert tepki göstererek "Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan neden rahatsız değilsin?" diye konuşarak Yılmaz'ı vatana ihanetle suçlamıştı.

<< Önceki Haber Arınç Uganda'da yaşadığı ilginç olayı anlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER