Arınç'tan Erdoğan'ın 'faiz indir' müdahalesine tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ekonomide sadece faizi düşürüp kaldırmanın çözüm olmadığını belirterek, “Ekonomide bir sendelenme, bir sarsılma siyasette de bir sarsılmaya yol açabilir. dedi

Arınç'tan Erdoğan'ın 'faiz indir' müdahalesine tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı gibi Merkez Bankası'nı eleştirerek 'faiz indirimi' talebinde bulunulmasının çözüm olmayacağını söyledi.

Arınç, Ekonomide sadece faizi düşürüp kaldırmanın çözüm olmadığını belirterek, “Ekonomide bir sendelenme, bir sarsılma siyasette de bir sarsılmaya yol açabilir. O yüzden gözümüzü dört açarak bizim ekonomi üzerinde kara bulutlar varsa dağıtmamız, endişeler varsa gidermemiz lazım.” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Merinos AKKM Orhangazi salonunda  İslam Ülkeleri Adedemisyenler ve Yazarlar Birliği'nin (AY-BİR) düzenlediği “Yeni Türkiye’nin Tarihi Kökleri” konulu konferansında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"EKONOMİDE SARSILMA SİYASETTE SARSILMAYA YOL AÇABİLİR"

Enflasyonun 7-8’ler civarında olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, faizlerin de o nispette olduğunu belirterek, “Avrupa’da enflasyon da sıfır, faizler de eksi; değişen  bir şey yok. Enflasyon bizde biraz arttı, biraz gerilere gelmeli. Bizde de faizler düşmeli. Bir olmalı, bir buçuk düşmeli. Ama eğer bunlar arasında bir ilişki varsa, bugün Türkiye’de faizler enflasyondan çok yüksektir diyemezsiniz. Enflasyonla faizler hemen hemen birbirine yakın, yüzde yarımlık bir fark gösteriyor. Ama sadece faizi düşürmek, kaldırmak da mesele değil. Başka paritelerle bunun bir araya gelmesi lazım. Dolayısıyla Merkez Bankası yanlış yapıyor, doğru yapıyor ama ekonominin de genel geçer kuralları vardır. Bu kurallara da hepimizin canla, başla sahip çıkması lazım. Ekonomide bir sendelenme, bir sarsılma siyasette de bir sarsılmaya yol açabilir. O yüzden gözümüzü dört açarak bizim ekonomi üzerinde kara bulutlar varsa dağıtmamız, endişeler varsa gidermemiz lazım.” şeklinde konuştu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Arınç'tan Erdoğan'ın 'faiz indir' müdahalesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER