BBC sunucusundan Davutoğlu'na ilginç soru!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu BBC televizyonuna konuk oldu. Suriye ve Mısır konusunun da konuşulduğu programda Davutoğlu'na ilginç bir soru soruldu.

BBC sunucusundan Davutoğlu'na ilginç soru!

BBC televizyonunun Newsnight programına konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Mısır'la ilgili kaygılarını paylaştı ama Türkiye'nin geleceğinden kaygılı olmadığını çünkü bu iki ülkeden farklı olarak Türkiye'de çok güçlü bir demokrasi geleneği olduğunu söyledi.

BBC sunucusu Ahmet Davutoğlu'na Mısır'daki gibi Türkiye'de de darbe olmasından korkup korkmadığını sordu. Davutoğlu da cevap olarak, Türkiye'de uzun bir demokrasi geleneğinin bulunduğunu söyledi.

BBC sunucusunun, "Mısır'da bu oluyorsa Türkiye'de de olabilir diye korkuyor musunuz? Aynısı Türkiye'de de olabilir mi?" sorusuna Davutoğlu, "Hayır. Türkiye'nin uzun bir demokrasi geleneği var. Türkiye'nin son üç yılı büyük bir başarı hikayesidir. Üç sebeple. Demokratik reformlar, ekonomik gelişme ve aktif dış politika. Bugün Türk insanı geleceğe umutla bakıyor." diye yanıtladı.

Son aylarda Türkiye sokaklarında yapılan kitlesel gösteriler hatırlatıldığında Davutoğlu şöyle konuştu:

"Kimse bunları Arap ülkelerindeki gösterilerle karşılaştırmamalı. Birçok Batı ülkesinde ekonomik kriz yüzünden gösteriler yapıldı. Türkiye'de de demokratik bir ülke olduğu için gösteriler yapılması normaldir. Türkiye'de insanlar bir çevre meselesini protesto ettiler, protestoların ana sebebi bir kentleşme projesiydi. Mısır'da olduğu gibi adil ve özgür seçimler talebiyle ya da birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi işsizliği protesto etmek için yapılmadı. Çevre konusunun gündeme gelmesi, ileri demokrasi işidir."
<< Önceki Haber BBC sunucusundan Davutoğlu'na ilginç soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER