BDP'li Demirtaş'tan 'çapulcu' açıklaması

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çapulcu diyerek küçümseyerek bu işi tanımlayamazsınız' dedi.

BDP'li Demirtaş'tan 'çapulcu' açıklaması

Atından da çıkamazsınız. Kaldı ki ülkenin bir tek çapulcu tarafından yönetilmesindense üç beş çapulcu tarafından yönetilmesi daha demokratik." dedi. 

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gezi Parkı eylemleri ile ilgili hükümetin tepkisini eleştiren Demirtaş, "Hükümet, sokakta insanlar ne istiyor, neden sokaktalar, gençlerin öfkesinin altında yatan gerçek duygu nedir? Bunları anlamaktan uzak." diye konuştu. 

Gezi Parkı eyleminin ortaya çıkardığı mesajın doğru anlaşılmaması halinde, özgürlük ve demokrasi beklentilerinin bir kez daha rafa kaldırılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "BDP, kimden gelirse gelsin darbe yanlısı olmadı. Faşizan, ırkçı, ulusalcı beklentilerin arkasında olmadı. Biz ne çektiysek zaten bu anlayıştan çektik." diye ifade etti.

Taksim'de alanlarda olanların, ilerici ve devrimci olduğunu söyleyen Demirtaş, "Biz hep onların yanında olduk, onların taleplerinin arkasında olduk. Onların ortaya koyduğu çizginin savunucusu olduk. Siz bir ağaca baktığınızda sadece odun görüyor olabilirsiniz. Bu sizin bakış açınız ama Gezi Parkı'nda bir ağaç etrafında örgütlenen insanlar o ağacın yapraklarının dallarının arasında özgürlük aramışlardır. Ağaca baktıklarında özgür bir gelecek görmüşlerdir. Sizden farkları budur. Bunu anlamakta zorlanmış olabilirsiniz." şeklinde konuştu. 

Sokaktaki insanların, AK Parti politikalarından tedirgin olan kişiler olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Çapulcu diyerek küçümseyerek bu işi tanımlayamazsınız. Altından da çıkamazsınız. Kaldı ki ülkenin bir tek çapulcu tarafından yönetilmesindense üç beş çapulcu tarafından yönetilmesi daha demokratik. Mesele, demokrasiyi içselleştirip içselleştirmemiş olmanız meselesidir. Sadece kendine demokrat, sadece kendine Müslüman, sadece kendine özgürlük isteyen bir anlayış asla ve asla ülkenin tamamını kucaklayamaz." 

"GENÇLERİ ALKOLDEN UZAK TUTACAĞIZ AYAĞINA GAZ BAĞIMLISI YAPTINIZ"

İstanbul'da temeli atılan üçüncü köprüyü hatırlatan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul büyükşehir belediye başkanı iken bu konuda yaptığı açıklamayı hatırlattı. Demirtaş, şöyle dedi: "Çiller Hükümeti döneminde yapılmak istenen aynı yere Erdoğan hükümeti döneminde üçüncü köprü yapılıyor. Çok daha fazla ağaç katliamı, çok daha fazla çevre katliamı ile. Kendisinin alternatif önerisi de var. Boğaz tüp geçidi ile sorunu çözebiliriz diyor. Şimdi bugün kendisine bu alternatifleri sunanları bozgunculukla suçluyor. 15 gündür ülkenin her tarafında gaz kullanıyorsunuz. Gençleri alkolden uzak tutacağız ayağına gaz bağımlısı yaptınız. Yakında gece 10'dan sonra gazı da yasaklarlar. Gençler gaza alıştı, bundan sonra gazı yasaklıyoruz da diyebilirler." diye konuştu. 

"BAŞBAKAN OLARAK ŞORTUNUZU TİŞÖRTÜNÜZÜ GİYİN BİR GECE GEZİ PARKI'NA GİDİN"

Ülkenin her tarafında şiddet görüntüleri yaşandığını belirten Demirtaş, "Hükümet, ısrarla gençleri suçlayan bir tutumla, gençleri anlamaktan, anlayışla yaklaşmaktan uzak bir tutumla meseleyi ele almaya devam ediyor. Benim naçizane tavsiyem, gençleri anlamaya çalışın. Empati yapın. Kasıntıyı bırakın. Başbakan olarak şortunuzu tişörtünüzü giyin, bir gece Gezi Parkı'na gidin. O gece gaza gelirseniz eğer sabah siz de çapulcu olarak uyanmazsanız bir şey bilmiyorum. Göreceksiniz oradaki özgürlük atmosferi sizi de etkileyecek. Zaten İstanbul valinizin ayağı kaydı kayacak Gezi Parkı'na." dedi. 

CİHAN
<< Önceki Haber BDP'li Demirtaş'tan 'çapulcu' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER