BDP'nin konferansına katılan CHP'li şaşırttı!

BDP'nin düzenlediği bir konferansa CHP'li yöneticinin katılması sürpriz olarak yorumlandı

BDP'nin konferansına katılan CHP'li şaşırttı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör suçundan hükümlü Abdullah Öcalan'ın yapılmasını istediği Demokrasi ve Barış Konferansı'na katıldı. CHP'li bir yöneticinin konferansa katılması sürpriz olarak yorumlandı. Abdullah Öcalan'ın yapılmasını istediği Demokrasi ve Barış Konferansı'nın ilki Ankara'da Sürmeli Oteli'nde başladı.

Konferansa BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Yazar Murathan Mungan, sanatçılar Suavi, Ferhat Tunç'un yanısıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Konferansa katılan sürpriz isim ise CHP'den oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, konferansın başlamasından bir saat sonra salona geldi. Tanrıkulu, BDP milletvekilleri arasında konferansı izledi. Konferans çerçevesinde öğleden sonra "Hakikat, Yüzleşme ve Adalet Komisyonu", "Hukuk, Yol Temizliği ve Yeni Anayasa Komisyonu" ve "Toplumsal Müzakere ve Demokratik Siyaset Komisyonu" oluşturulacak. Yarın ise Demokrasi ve Barış deklarasyonu ile konferansta alınan kararlar kamuoyuna duyurulacak.
<< Önceki Haber BDP'nin konferansına katılan CHP'li şaşırttı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER