Başbakan Erdoğan o konuya noktayı koydu!

Almanya Başbakanı Merkel ve Başbakan Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi

Başbakan Erdoğan o konuya noktayı koydu!

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere dikkat çekti. Almanya'dan Türkiye'ye son yıllarda yapılan doğrudan yatırımın 5 milyar dolar olduğunu kaydetti.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları: Almanya ile ilişkilerde insani bağlar da önemli bir yer tutuyor. En önemli kültür ve eğitim noktasındaki adım da Türk Alman üniversitesidir. Bu konuyla ilgili süreç devam etmekte. Rektör ataması da en kısa sürede yapılacaktır. AB üyeliğimizle ilgili sayın Şansölye'den desteğini rica ettik.
Angela Merkel'in açıklamalarının satır başları:  Dün Kahramanmaraş'ta bugün de Kapodokya'da sayın bakanların beni kabul etmesini memnuniyetle karşılıyorum. Dün Alman askerlerini de ziyaret ettim. Onlar güvenlik konusunda bazı endişeleri olduğu için biz burada destek olmayı çok önemsiyoruz. Eski Almanya için konuşmam gerekirse birleşmeden önce de Türkiye bizim için güvenilir bir ülkeydi. Çok yakın ilişkilerimiz var. Erdoğan'a tutuklu gazeteciler sorusu Türkiye'deki tutuklu gazetecilerle ilgili sorunun cevabını dikkatle takip edin. Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısı parmakla ifade edebilecek kadar azdır. Tutukluluk sebepleri de yazdıkları yazılardan dolayı değildir ya darbeye teşebbüstür, ya silahlı örgüte destektir, ya kaçak silah bulundurmaktır.
Lütfen bu gazetecilerin çoğunun gazeteci olmadığını bilmenizi isterim. kısa bir süre önce İngiltere'de 6  gazeteci tutuklandı. Onlarla ilgili bir araştırma yaptınız mı? Onlar gazeteci mi yoksa IRA ile bağlantıları mı vardı? Bunları bir araştırın.
Güney Kıbrıs seçimleri
Güney Kıbrıs'ta yapılan seçim bir Kıbrıs seçimi değildir. Bu Güney kıbrıs'ın seçimidir. 15 AB ülkesine ilave edilen 10 ülke bunların katılımı farklı olmuştur. Şimdi ise Hristofyas gitti. Yeni başkanın konulara yaklaşımı nasıl olacak bilemiyoruz. Orada adil kalıcı çözümden yana yaklaşım görülürse bizler garantör olarak sıkıntının giderilmesini sağlamaya çalışırız. Burada Yunanistan'a  da düşen görevler var. Elbirliği içerisinde bu sıkıntıyı aşmamız gerekir.
Biz bazı uygulamaları yaptık. Biz Güney Kıbrıs'a pasaport vermeye kadar adımlarımızı attık ancak karşılığını alamadık.
Merkel'e PKK'lıların iadesi ve AB'ye tam üyelik sorusu
Biz sonucu açık bir müzakere süreci gerçekleştiriyoruz. Benim tam üyelik konusunda tereddütlerim var. 
İade talebi olduğunda bu talepler çok hassas inceleniyor. Tutukluluk ve hükümlülük konularına bakılıyor. Türkiye'deki koşullara bakılıyor. kurumlarımız genelde çok iyi çalışıyor. Nasyonal Sosyalist cinayetlerinin açığa çıkarılmasında bazı eksiklikler yaşandı. Artık aşırı sağcı örgütlerle ilgili merkezi veri tabanları da var.
Terörle mücadele konusunda elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bilgi alışverişleri yapacağız
Merkel'den PKK ve Kıbrıs açıklaması
PKK, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç ben Almanya adına şunu söyşeyebilirim biz PKK temsilcilerinin terör faaliyetlerine katılmak amacıyla başka örgütlerde çalıştığını biliyoruz.
AB'nin üye ülkelerinin arasındaki ortaklık anlaşması olan ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olması gerekiyor. Türkiye ve Kıbrıs arasında halen gerçekleşmemiş durumda. 
Erdoğan'a teröristlerin yurtdışına çıkarılması takvim sorusu
Dönüp dolaşıp Ankara protokolüne geliyoruz. Türkiye AB üyesi tüm ülkelerle çok iyi anlaşmalar içerisindedir. Şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 5 milyon civarında soydaşımız var. Biz zaten fiilen girmiş durumdayız. İmralı'dan malum ilgili parti mensupları dönmüştür. Açıklamaları ortadadır. ben de ilgili arkadaşlarımla değerlendirmeyi yapacağız. Ve yol haritamızı paylaşacağız.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan o konuya noktayı koydu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER