Başbakan Erdoğan'a Urla soruları!

CHP'li vekiller sit alanına villa iddialarını Meclis'e taşıdılar.

Başbakan Erdoğan'a Urla soruları!


Başbakan Erdoğan'ın bir işadamıyla telefon konuşması basına yansımış ve bu konuşmanın yer aldığı internet sitesine erişim engellenmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bu konuşmaya dayanarak İzmir Urla Zeytineli köyünde doğal sit alanına özel yazlıklar yaptırıldığı iddiasını Meclis'e taşıdı. 

Tanrıkulu; "iddialar doğru mu, doğru ise 'doğal sit' alanına özel yazlıklar yaptıran kişiler kimler, o bölgede başkaları özel yazlık yapmasın diye bir tür özel koy oluşturulduğu iddiası doğru mu?" diye sordu. 

Sezgin Tanrıkulu ayrıca Başbakan'a "1. Derece 'Doğal sit' alanı olan bölgenin özel bölge kapsamına alınmasını sağlamak için bazı üniversite öğretim üyelerine usulsüz rapor hazırlatıldığı ve rüşvet verilidiği iddiası doğru mu, başbakanlık göreviniz süresince kaç tane imar planı değişikliği ve imar izni için talimat verdiniz ?" sorularını yöneltti.  

CHP Genelbaşkan Yardımcısı Umut Oran ise Erdoğan'a "İzmir Urla Hacılar Koyu'ndaki 8 adet villadan ikisinin size ait olduğu doğru mu, buraların inşaası için sit alanı dönüştürmesi sizin bilgi ve talimatınız sayesinde mi yapıldı?" diye sordu.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'a Urla soruları! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER