Başbakan Erdoğan'ın bu Peygamber ve alimlerden haberi var mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine muhalif gördüğü kişilere hakaret ederken, bu kişiler arasında bekar ve çocuksuz insanları da, başta Fethullah Gülen Hocaefendi ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef almasına tepkiler artarak devam ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın bu Peygamber ve alimlerden haberi var mı?

Önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye, ardından da Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı 'Onun evladı yok anlayamaz' cümlelerini sarf eden Erdoğan bu sözleriyle toplumda çocuğu olmayan ailelerin ya da evlenememiş kişilerin içini acıtırken, aile saadeti ve evlat sevgisinden uzak kalarak, Allah'ın Kelamı'nın yeryüzüne yayılmasını amaç edinen birçok alimi de eleştirmiş oluyor.

Erdoğan'ın seçim meydanlarında bu dönem adını bolca kullanarak bahsettiği başta Bediüzzaman Said Nursi Hz. olmak üzere, bazı Peygamberler ve büyük din alimleri, evliliğin kendilerini 'meşgul edeceği ve ilimle arasına gireceği düşüncesiyle, tamamen din ve ilme hizmet gayesinden ötürü bekar kalmayı tercih etmişti. Bu kişilerin davası ve hedeflerini iyi bilen araştırmacılarsa son söylemleri kınıyor.

BİRÇOK PEYGAMBER VE ALİM BEKAR KALMAYI TERCİH ETTİ

Konuyla ilgili Samanyoluhaber.com'a konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Faruk Şentürk, evlenmeyen Peygamberler ve büyük alimlere örnek vererek, bu hususla ilgili Peygamber Efendimiz'in (S.A.S) hadislerinden bahsetti.

Şentürk evlenmeyen Peygamber ve alimlere çeşitli örnekler vererek şunları söyledi: "Peygamberlerden Hz. İsa ve Hz. Yahya hiç evlenmemiş. Peygamber Efendimiz (sas) döneminde Ashab-ı Suffa olarak isimlendirilen ve mescitte yaşayıp kendilerini ilme adayan sahabeler de evlenmemişler. Kadın evliya olarak ün yapmış Rabiatül Adeviye hayatı boyunca evlenmemiş, hatta Hasan Basri Hazretlerinin evlilik teklifini "Kulluk endişesi ile" reddetmiştir. Annesine hizmetten alıkoymasın diye evlenmeyen Veysel Karani olarak bilip sevdiğimiz "Üveys el Karni" de evlenmeyenler arasında. Karani evlenmediği için kendisine ulaşan Peygamber Efendimiz'in (sas) hırkasını, kardeşinin soyundan gelenler bugüne kadar taşıyıp, muhafaza etmişler. Bişr-i Hafi, Bayazıd-i Bistami ve Aktab-ı Erbaa olarak ün yapmış yani dört büyük kutuptan biri olan Ahmet Bedevi Hazretleri hayatında hiç evlenmemiş. 

Yine büyük âlimlerden İmam Nevevi evlenmeyenlerden. O evliliği kendisini "meşgul" edecek ve ilimle arasına girecek diye yorumlamış ve bir fıkıh ve hadis âlimi olarak ün yapmış. İmam Taberi, Zemahşeri, İbni Teymiye gibi büyük âlimler de hiç evlenmemişlerdir. Çağımızda yaşamış Muhammed Hamidullah da hayatında hiç evlenmemiş ilim adamlarındandır."

ÜSTAD HZ. BÖYLE AÇIKLAMIŞTI

Fethullah Gülen Hocaefendi geçim kaygısının kendisini dünyaya bağlayıp İslam'a hizmetten alıkoyma düşüncesinin evlenmemesinde etkili olduğunu belirtirken, Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ise; evlenmemesini şu şekilde açıklıyor: "Kur'an-ı Hâkim'in hakikatına değil dünya saadetimi, belki lüzum olsa âhiret saadetimi dahi feda etmeye karar verdim. Değil bir sünnet olan muvakkat dünya zevcelerini (eş, kadın) almak, belki bu dünyada on huri de bana verilse idi, bırakmaya mecburdum ki; ihlas-ı hakikî ile hakikat-ı Kur'aniyeye hizmet edebileyim."

TUĞBA KARAGÜLLE / SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'ın bu Peygamber ve alimlerden haberi var mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER