Bekaroğlu'ndan hükümete sert eleştiriler

Partide mescit açılmasını ‘bir ihtiyacın giderilmesi' olarak değerlendirdi. CHP'nin bir kitle partisi olduğunu vurguladı. Partisindeki ‘ulusalcı' kanattaki istifalara ilişkin bir soruyu ise “Bu CHP'yi zayıflatmaz, tam tersi daha da güçlendirir. Değişik toplum kesimlerinde karşılık bulmasını sağlar." şeklinde cevapladı.

Bekaroğlu'ndan hükümete sert eleştiriler

Mehmet Bekaroğlu, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi, soruları cevapladı.

‘Siyasal İslam'ın bittiğine' dair görüşlerin sorulması üzerine ise Bekaroğlu, “Siyasal İslam derken Adalet ve Kalkınma Partisi ve onun etrafında kümelenenler, (Hayrettin Karaman hoca) anlaşılıyorsa evet, tükendi. Dertlerinin İslam, hak, hukuk, adalet olmadığı; bütün bu kavramları siyasal iktidar için bir araç olarak kullandıkları ortaya çıktı. Bu ülkenin siyasal tarihinde dünya kadar siyasetin karışmış olduğu yolsuzluk, haksızlık, talan, yağma var. Ama bu dönemde, hele 17-25 Aralık'ta söylentiler açısından bu kadar ağır bir ithamla karşı karşıya olan başka bir siyasal ekip olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Bekaroğlu, ‘eski-yeni Türkiye' kavramını ise Cumhuriyet tarihinin en büyük yalanı olarak değerlendirdi. Erdoğan’ın bütün araçlarıyla, enstrümanlarıyla eski Türkiye'yi yeniden kurduklarını anlattı. Bekaroğlu, “Eski Türkiye'de, demokrasilerde asla olmaması gerekli olan kırmızı çizgiler, milli siyaset belgeleri filan vardı.  Yazılmayan anayasalar, derin devlet filan vardı. Eski vesayetçileri iktidardan uzaklaştırdılar, kendileri bu tarafta aynen milli siyaset belgesini, kırmızı çizgileri koydular. Eski Türkiye'de hukuk kişilere göre işletiyordu. Şimdi aynı şeyi bunlar yapıyorlar. Sadece bu örnek bile Erdoğan'ın oluşturduğu şeyin bir algı yönetimi olduğunu, büyük bir yalan olduğunu ortaya koyuyor. Eski Türkiye'dir bu. Eski Türkiye'den sadece aktörler değişmiştir. Eski Türkiye'de milli siyaset belgesi vardı, Türkiye'yi eski yapan o belgenin var olmasıydı. Mevcut, normal hukukun dışında paralel bir hukukun işlemesiydi, problem bu idi. Orada milli siyaset belgesine PKK'yı, şeriatçıları, ülkücüleri yazmak; şimdiki milli siyaset belgesine cemaati, cemaatleri yazmak hiçbir şeyi değiştirmiyor. Eski Türkiye bütünüyle duruyor.” diye konuştu.

ESKİ TÜRKİYE, ERDOĞAN'A YETMİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı, ‘eski Türkiye'nin bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yetmediğini şu cümlelerle anlatıyor: “Daha fazlası var: Sayın Erdoğan'a eski Türkiye'nin 82 Anayasası'nın cumhurbaşkanına getirmiş olduğu yetkiler yetmiyor, şimdi başkanlık istiyor. Üstelik bu başkanlıkta dünyanın hiçbir yerinde olmayan Meclis'i feshetme, kanun hükmünde kararname çıkarma, yargı ve bütün üst kurulların üyelerini tek başına atama yetkisi istiyor. Bu, yeni Türkiye filan değil. Zaten haziranda yapılacak seçimlerde de bu tartışılacak: Başkanlık sistemi ile parlamenter sistem, eski Türkiye-yeni Türkiye. Yeni Türkiye lafı, Türkiye'de siyaseten söylenmiş en büyük yalandır."
<< Önceki Haber Bekaroğlu'ndan hükümete sert eleştiriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER