Yayımlanan rapor medyada yaşanan depremi gözler önüne serdi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Basın İş Sendikası, son aylarda gazetecilere yönelik gerçekleştirilen şiddet, sansür ve işten çıkarmalarla ilgili sadece ekim ayını kapsayan bir rapor yayımladı.

Yayımlanan rapor medyada yaşanan depremi gözler önüne serdi

Raporda, 2 gazetecinin öldürüldüğü, 64’ünün işten çıkarıldığı ve çok sayıda gazetecinin de sansüre maruz bırakıldığına dikkat çekildi. Gözlem raporunda basına yönelik şiddetin, 90’lı yıllarla benzerlik gösterdiği vurgulandı. Medyada yaşananlara yönelik hazırlanan ekim ayı gözlem raporunda, basında son 1 ayda yaşanan olağan dışı gelişmeler madde madde sıralandı.

İşte ekim ayı raporunda öne çıkan bazı başlıklar:

Gazete dağıtıcısı Kadri Bağdu, Adana’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

T24 internet sitesinin bulunduğu binanın girişine yazarları Aydın Engin ve Murat Belge’ye suikast düzenleneceğine ilişkin bir ihbar notu bırakıldı.

Gazeteci-yazar Aytekin Gezici, ‘makul şüphe’ ile evi aranarak gözaltına alındı. Avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweet’lerle ilgili olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenmesi planlanan ancak daha sonra Karaman’da meydana gelen kömür ocağı faciası sebebiyle ertelenen resepsiyona Cumhuriyet, Fox TV, Halk TV, Birgün, Evrensel, Zaman ve Bugün gazeteleri ile Kanaltürk ve Bugün TV çağrılmadı.

Akil İnsanlar Heyeti üyesi, Prof. Dr. Mithat Sancar, Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan Balçiçek İlter’in sunduğu ‘Akşam Raporu’ adlı programda ‘teknik arıza’ gerekçesiyle yayından alındı. Sancar yaşadıklarını Twitter üzerinden protesto etti.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yolsuzluk ve rüşvet iddialarını eleştiren çizer Musa Kart’a Erdoğan’a ‘hakaret ettiği’ gerekçesiyle, 9 yıl 10 ay hapis istemiyle dava açıldı.

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya karşı ‘basın yayın yoluyla hakaret ve iftira’ suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Yüksekova’da üç askerin şehit edilmesiyle ilgili yayın yasağı konuldu.

Validebağ’da yapılmak istenen inşaatta çevre sakinlerinin tepkisini görüntüleyen Yurt Gazetesi muhabiri Hakan Akpınar gözaltına alındı.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde yalnızca Başbakanlık tarafından verilen basın kartı sahiplerinin sokağa çıkmasına izin verildi.  ZAMAN
<< Önceki Haber Yayımlanan rapor medyada yaşanan depremi gözler önüne serdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER