Bülent Arınç, CHP ve MHP'ye meydan okudu!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,‘ Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bana eyvallah diyebilir mi’ dedi.

Bülent Arınç, CHP ve MHP'ye meydan okudu!

ARINÇ MEYDAN OKUDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye önümüzdeki seçim için meydan okuyarak, “Ey CHP ve Kılıçdaroğlu sen bunu çıkıp söyleyebilir misin? Bu seçimde yüzde 30’un altında kalırsan, ‘bana eyvallah’ diyebilir misin? Sayın Bahçeli senin için iyimserim. Sen bu önümüzdeki seçimlerde yüzde 20’nin altında oy alırsam ‘bana eyvallah’ diyebilecek misin? Yoksa ‘sen bize karışma' mı diyeceksin. Yüzde 30’u yüzde 20’yi bulursanız, bunlar da hayat var diyebiliriz. Ama bulamazsanız, partinize yazık oluyor. Partiniz de kurtulsun, Türkiye de çapsız insanların siyasetten ayrıldığını görsün” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın Merinos AKKM’de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Arınç, bugün AB ilerleme raporunun yayınlandığını belirterek, “Bu Türkiye için önemlidir. Biz Avrupa Birliği’nde (AB) 2005 yılından bu yana müzakere eden ülkeyiz. Halkın AB’ye karşı bağlılığında düşmeler oldu. Bugün yüzde 18’ler seviyesinde. Bunun kabahati bizde değil. Bunun kabahati Türkiye’ye engel üstüne engel çıkaranlar, sorumsuz davranan AB ülkeleridir. Biz buna rağmen AB’ye girme olayında geri adım atmadık. Dersimizi çalıştık. Ev ödevimizi yaptık” açıklamalarında bulundu.

“GEÇMİŞİN THK’SI, KURBAN POSTUNA EL KOYAN ZALİM THK YOK ARTIK”

Türk Hava Kurumu’nun eskisi gibi olmadığını, artık üniversite kurduğunu söyleyen Arınç, şöyle devam etti:
“Yaşı şimdi 18 olan insanlar geçmişte kurban derisi üzerinde post dalgası olduğunu bilemezler. Kurban kesen hali vakti yer alan insan, bir kuruma vermek zorunda. Başka bir yere verse suçlu oluyor. Biz de o zaman fakir fukarayız. Camilerin, derneklerin ihtiyacı var. Onlar, ‘senede bir kez kurban gelse de, derilerini toplasak caminin minaresini yapsak’ diye bekliyorlar. 2 sene önce Allah’a hamd ettim. Bu THK eski kurum değil. Geçmişin THK’sı, kurban postuna el koyan zalim THK yok artık. ‘Beni vatandaşımla karşı karşıya getirmeyin’ dediler. Hükümetimiz de yönetmeliği kaldırdı. Artık kimse kimseyi takip etmiyor. Tasarruf diye bir şey var. Kurbanın sahibi bensem, derisinden tırnağa kadar tasarruf eden de benim. Keyfim ne isterse oraya veririm.”

“BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ BİTTİ”

Türkiye’de başörtüsü zulmünün bittiğini dile getiren Arınç, “Başörtüsü konusu, yıllarca Türkiye’nin baş ağrısı oldu. Üzüntü vesilesi. Bir hanımefendinin giyimine biz karışmayız. Nasıl İran’da ‘mutlaka başörtüsünü takacaksın’ diye bir baskı var, bu baskı yanlışsa, ‘başını mutlaka açacaksın’ demek de İran gibi yanlıştır. Kadınlarımızı başı açık ve başı örtülü diye kategorize etmeyin. Biz ona karışmayız. Özellikle üniversitelerde yaşayan pek çok genç kızın ne büyük zulüm altında kaldığını biliyoruz. Eşleri başörtülü olan insanların nasıl zulüm yaşadığını biliyoruz.  Kamuda kılık kıyafet serbestliğinin geldiğini görün. Türkiye’de özgürlükler ne kadar güçlendi. İnsanlar o kadar buna susamış ki, itiraz eden güçlü bir ses yok. Kimse kimseye yan bakmadan, kamusal alan safsatalarını hiç kimse piyasaya sürmeden herkesi kardeşçe kucaklamak ne kadar güzelmiş. Milletvekilinin birisi dava açmış. Grup başkanvekilleri de ‘partimiz adına değil ha kendi adına açmış’ diyor. Mahkemede bunları çok gördük. Bunlara kimse aldırış etmiyor. Kılıçdaroğlu, 10 sene önceki Kılıçdaroğlu olsaydı ‘cumhuriyet öldü bitti, parlamentoda ayağa kalkıp dışarı dışarı’ diye nasıl bağırırdı biliyor musunuz?” dedi.
<< Önceki Haber Bülent Arınç, CHP ve MHP'ye meydan okudu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER