CHP'li Akif Hamzaçebi'den '1 Mart tezkeresi' girişimi

CHP, 1 Mart tezkeresinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurul tutanaklarının, yasal olarak 10 yıllık sürenin dolacak olması nedeniyle açıklanmasını isteyecek.

CHP'li Akif Hamzaçebi'den '1 Mart tezkeresi' girişimi

CHP, Irak krizi konusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, (TSK) yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için Hükümet'e yetki veren Başbakanlık tezkeresinin görüşüldüğü 1 Mart 2003 tarihli Genel Kurul tutanaklarının açıklanması önerisini, Danışma Kurulu'na getirecek.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'nin 1 Mart 2003'te, tarihi oturumlarından birini gerçekleştirdiğini söyledi. Hamzaçebi, tezkerenin, TBMM İçtüzüğü'ne göre, salt çoğunluk olmadığı için kabul edilmediğini, Hükümet'in gerekli izni alamadığını anımsattı. 

TBMM İçtüzüğü'ne göre, kapalı oturum tutanaklarının, kapalı oturum tarihinden itibaren 10 yıl geçtikten sonra yayımlanabildiğine işaret eden Hamzaçebi, tezkere görüşmelerinde de 10 yıllık sürenin Mart'ta dolacağını söyledi.

Hamzaçebi, TBMM'den, bu kapalı oturum tutanaklarının açılmasını talep edeceklerini, Danışma Kurulu'na böyle bir öneri götüreceklerini belirterek, ''Kabul edilmesi halinde sorun yok ama kabul edilmezse biz görüşümüzü TBMM Genel Kurulu'na getireceğiz'' dedi.
<< Önceki Haber CHP'li Akif Hamzaçebi'den '1 Mart tezkeresi' girişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER