CHP'li vekillerden kurultay çağrısı

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından seçim sonuçlarını başarısız olarak niteleyen CHP'li bir grup milletvekili Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP'li vekillerden kurultay çağrısı

Parti yönetimini istifaya çağıran, kurultay isteyen CHP'li vekiller, "Sayın Genel Başkan ve ekibi, demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip, makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir." ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, son seçimde CHP’nin yasamayı kuşatan, kamplaştıran, baskıcı ve gerici anlayışa direnmesi gerektiğini ifade etti. "Asla tıpış tıpış bir parti olmamalıydı." diyen Tarhan, sol düşünceden giderek uzaklaşan CHP’nin, cumhurbaşkanı seçiminde yanlış tercih yaptığını savundu. 

Türkiye’de ilk kez halkoyu ile gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminden, yönetimler aksini söylese de muhalefetin ağır bir yenilgi ile çıktığını ifade eden Tarhan, "Recep Tayyip Erdoğan’ın gezi ve ardından ortaya çıkan yolsuzluklar, yanlış dış politika tercihleri ile yıpranmış olduğu bir süreçte yapılan aday tercihi ile ne yazık ki cumhurbaşkanlığı kendisine armağan edilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın, devletin tüm gücünü ve sınırsız para kaynaklarını kullanarak elde ettiği sonuç, gerçek bir başarı sayılamaz, ancak tercih edilen adayın özelliklerinin de sonuca doğrudan etkili olduğu kuşkusuzdur." dedi.

"SİYASET BOŞLUK KALDIRMAZ"

"Bir başka sorun sol şeridin boş bırakılmasıdır. Siyaset boşluk kaldırmaz." diyen Tarhan, şöyle devam etti: "Demirtaş’ın oy artışının da sorumlusu, solun evrensel ilkelerini, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, emeğin önceliği, kadın hakları ve ezilenlerle ilgili bir kelam etmeyi unutan muhafazakar elitizme teslim olan bu anlayıştır. Nasıl bir halkçılıktır bu söyleyin? CHP seçmeni incinmiş ancak yine de mücadelesini başarı umuduyla sürdürmüştür. Suçlamak yerine sergilediği tavırdan alınacak mesajlar vardır. Umarım bu mesaj işe yarar ve bu kaybettiğimiz son seçim olur." diye konuştu.

"DELEGELERİ PARTİYE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ"

CHP’nin programından sürekli ödün verilerek sürdürülen bu muhalefet anlayışında artık sona gelindiğini savunan Tarhan, şöyle devam etti: "Risk alındığı ifade edilen cumhurbaşkanı seçimindeki sonucun başarısızlık olduğu görülmeli ve gereği yapılmalıdır. Tabanın beklentisi budur. Sayın Genel Başkan ve ekibi, makamdan ayrılma ve kurultaya gitme sorumluluğunu göstermelidir. Muhalefet olarak zayıf kaldık ve güçlü direnç hatları oluşturmadık. Bu döngü artık kırılmalıdır. Özellikle IŞİD'in sınırlarımızı zorladığı ve bunun sessizlikle izlendiği bugünlerde güçlü bir laik direncin varlığı şarttır. Biz, kanımıza bulaştırılmak istenen ve içimizdeki direniş ruhunu yatıştıracak hiçbir sakinleştiriciyi kabul etmiyoruz. İdeolojimizin temel dayanakları üç ana kaynaktır; devrimler ve altı ok, sosyal demokrasinin evrensel kuralları, Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimi. Bunu asla unutmadan artık bu son musibetten kazanma arzusunu söküp çıkartmalıyız. Bu sonuç partimizin varlık-yokluk sürecine girdiğini, önümüzdeki genel seçimlerden zaferle çıkmak bir yana ana muhalefet özelliğini dahi yitirme riski ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Bu açık ve yakın tehlike karşısında, gerçek sorumluluk sahibi kurultay delegelerimizi partimizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz."


CİHAN

<< Önceki Haber CHP'li vekillerden kurultay çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER