Cumhurbaşkanı Gül onay verdi, Destici çok sert çıktı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyi onaylamasına BBP Lideri Mustafa Destici'den sert tepki geldi..

Cumhurbaşkanı Gül onay verdi, Destici çok sert çıktı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sayın Cumhurbaşkanı HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyi onaylayarak yargının bağımsızlığına indirilen darbeye destek olmuştur.” dedi. Destici, Gül'ün bu yasayı onaylayarak bundan sonraki hükümetlerin yapacağı hukuksuz uygulamaların da suç ortağı sayılacağını söyledi..

"MİLLET İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu'nda değişiklik yapan kanunu onaylaması ile ilgili yazılı açıklama yapan BBP lideri Destici, “Cumhurbaşkanı, HSYK ile ilgili düzenlemeyi onaylayarak millet iradesini de bir yönüyle yok saymıştır” ifadelerini kullandı..

"TÜRKİYE DE YARGI BAĞIMSIZLIĞI KORUNMALI"

Destici açıklamasında şunları söyledi: “HSYK’nın yapısı daha önce 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumda Anayasa değişikliği ile düzenlenmiştir. Oysa şimdi tamamen sadece iktidar partisinin (yürütmenin vesayeti altındaki meclisteki) milletvekillerinin oyları (oda tamamının oyu yok) ile yeni düzenleme yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, tarafsızlığının ve bağımsızlığının bir nevi garantisi konumundadır. Görevleri arasında kuvvetler arası güç dengesini korumak ve birini diğerine ezdirmemek, vesayeti altına girmesine izin vermemek de vardır. Sayın Cumhurbaşkanını bundan alıkoyan şey nedir? Sayın Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylayarak bundan sonraki hükümetlerin yapacağı hukuksuz uygulamalarında suç ortağı sayılacaktır. Temennimiz hukukun bağımsızlığını sona erdiren bu yasa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilir de Türkiye de yargı bağımsızlığı korunmuş olur. Hukuk Devleti vasfı zedelenmekten kurtulur."

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül onay verdi, Destici çok sert çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER