Cumhurbaşkanı Gül'den çözüm paketine onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu" onayladı.

Cumhurbaşkanı Gül'den çözüm paketine onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "çözüm süreci"yle ilgili kanununa onay çıktı. Yeni kanun Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "6551 sayılı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu" Anayasanın 89' uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

İşte kanunla gelen yenilikler:

-Yasayla, terörün bitmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışındaki kişi ve kuruluşlarla görüşülecek, silahı bırakan örgüt mensuplarına sosyal ve ekonomik imkanlar sağlanıyor. 

-Yasayla terörle mücadele kapsamında hükümet her türlü tedbir ve kararı alabilecek. Bu kapsamda; terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek. 

-Hükümetin gerekli görmesi halinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki terör aktörleri dahil kişi kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog ve benzeri çalışmalara karar verebilecek.

-Bakanlar Kurulu terörle mücadele kapsamında her türlü kararı alabilecek uygulayabilecek. 

-Çözüm süreci kapsamında yapılan çalışmaların koordinasyonu ve sekretarya hizmetleri Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülecek. 

-Terörle Mücadele kapsamında görevlendirilen kişilere hukuki idari veya cezai sorumluluk verilmeyecek.

DHA
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den çözüm paketine onay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER