DGP Genel Başkanı Bal'dan operasyon iddialarına sert çıkış

DGP Genel Başkanı İdris Bal, muhaliflere yapılacak operasyon iddialarına tepki gösterdi.

DGP Genel Başkanı Bal'dan operasyon iddialarına sert çıkış

 Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal,  Fuat Avni'nin gündeme getirdiği muhaliflere operasyon iddiasına sert tepki gösterdi

Bal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti’dir. 

Demokratik Gelişim Partisi, kuruluş amacında olduğu gibi bundan sonra da haksızlığa uğrayan ve ezilenlen mağdurların yanında yer alma konusunda kararlıdır.  Medyaya yansıyan hukuksuz operasyonlar yapılacağına dair haberleri esefle kınıyoruz. Hukuku işletmek ve şeffaf bir şekilde hakkındaki tüm iddiaları yargı önüne getirmek yerine, algı operasyonları yaparak günü kurtarmaya çalışanlara bir kez daha, hukuku çiğnedikleri ve hukuk devletine uygun davranmadıkları için gelecekte Yargı önüne çıkabileceklerini hatırlatıyoruz. Ülkemizde, 17-25 Aralık, Selam Tevhid ve Kudus Ordusu gibi  dosyaları kapatma ve sulandırma  amacıyla operasyonların yapılma ihtimali bile hukuk devleti vasfına ve demokrasimize büyük zararlar vermektedir.

Biz anayasa ve hukukunu işletilmesinden yanayız. Her türlü algı operasyonu ve psikolojik savaşa karşıyız. Anayasa ve hukukun işletilmesini istiyoruz. Bu konuda kendilerine talimat verilen görevlilerin, talimatlar eğer Anayasaya ve hukuka uymuyorsa talimatları geri çevirmelerini, görevlerini anayasa ve hukukun verdiği yetki çerçevesinde yapmalarını tavsiye ediyoruz. Aksi halde bu günler geride kaldığında Anayasaya ve hukuka aykırı fiillerden dolayı yargı önünde hesap vermek zorunda kalacaklarını bilmelidirler. 

 Halkımızı, Demokrasi ve hukuk flaması altında toplanmaya davet ediyoruz.

 Kamuoyuna ve basına saygı ile duyurulur.

<< Önceki Haber DGP Genel Başkanı Bal'dan operasyon iddialarına sert çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER