Davutoğlu'ndan yürüyüş sonrası açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa’da İslam’ın değerlerini çiğneyen terör grupları ile camilere saldıran ırkçıların Avrupa kültürüne ihanet ettiğini söyledi.

Davutoğlu'ndan yürüyüş sonrası açıklama

Fransa’nın başkenti Paris’teki büyük yürüyüşe katıldıktan sonra Türk Büyükelçiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, “Türkiye, terör söz konusu olduğunda, insanlığa karşı işlenen suçlar söz konusu olduğunda, masum bir cana kasıt söz konusu olduğunda dünyanın her yerinde aynı değeri savunagelmiştir. Hiçbir yerde çifte standart uygulamadık. Bizim için terörün rengi, ırkı, mezhebi, etnisitesi olmaz.” dedi.

Paris’teki yürüyüşe katılmasının, küresel mesajın algılanması bakımından önemli olduğunu dile getiren Davutoğlu, mitinge ağırlıklı olarak Avrupalı liderlerin katıldığını hatırlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Biz burada bulunmakla, Avrupa’da bu terör saldırısını istismar ederek Müslümanlara yönelecek saldırılar karşısında da bütün Avrupalılara şu mesajı vermek istedik. Avrupa asırlar boyu çok kültürlü, çok dinli bir kıtadır. Ta Endülüs’ten Osmanlı’ya kadar da İslam, Avrupa kıtasının en asli unsurudur. Avrupa’da İslam-Hırıstiyanlık çatışması üzerinden herhangi bir şekilde gerginlik çıkarmak isteyenler Avrupa kültürüne ihanet etmektedirler.”

İslam adına İslam’ın değerlerini çiğneyen bazı terör grupları tarafından ya da yine bu süreçte onlarca camiye saldırıda bulunan Avrupa’daki ırkçılara değinen Davutoğlu, “Kim olursa olsun Avrupa kültürüne bu anlamda darbe vurmaktadır. Bugün burada sergilediğimiz tablo, Avrupa kültürü açısından da birlik-bütünlük tablosudur. Ama aynı zamanda da bizim vatandaşlarımız, Avrupa’daki Müslümanlar açısından da mevcudiyetimiz, onlar için bir teminat mahiyetindedir. İslamofobik tarzda yapılan saldırılar, camilere yönelik eylemler konusunda bütün Avrupa’dan aynı hassasiyeti beklemek her zamankinden daha çok hakkımızdır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Türkiye olarak biz Avrupa değerlerini, insanlığın evrensel değerlerini savunmak gerektiğinde şu ana kadar sürdürdüğümüz ilkesel tutumu burada da sürdürmekte olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Geçmişte terörden çok acı çekmiş bir ülke olarak, bundan sonra da dünyanın neresinde olursa olsun, terör faaliyetine karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yine dünyada nerede olursa olsun, devlet terörü anlamında, kendi halkına veya Filistinlilere yönelik baskı ve zulüm uygulayanlara karşı da, Suriye, Filistin ya da diğer ülkelerde, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elysee Sarayı’ndaki liderlerle ikili görüşmeler yapma imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan yürüyüş sonrası açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER