Destici: Liderleri kınıyorum

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, liderlerin çözüm sürecini siyaset malzemesi yaptıklarını söyledi.

Destici: Liderleri kınıyorum

Destici, "Başta iktidar partisi olmak üzere ana muhalefet partisi ve diğer partilerin hepsinin bu mesele üzerinden siyaset yapmaya ve kavga etmeye devam ediyor. Hepsini buradan ayıplıyorum, kınıyorum. Bunu kendilerine yakıştıramadığımı söylemek istiyorum." dedi.

Mustafa Destici, partisinin Sivas'ta yapılan İç Anadolu Bölge İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yaptı. Destici, iktidar ve muhalefet liderlerini çözüm sürecindeki tavırları nedeniyle kınayarak, Kutlu Doğum programındaki konuşmalarına sadık kalmalarını istedi. 

"LİDERLERİ KINIYORUM, KULLANDIKLARI DİL YAKIŞMIYOR"

'Bu mesele önemli, bu meselenin üzerinden siyaset yapılmaz' denildiğini ancak başta iktidar partisi olmak üzere ana muhalefet partisi ve diğer partilerin hepsinin bu mesele üzerinden siyaset yapmaya ve kavga etmeye devam etiğini anlatan BBP Genel Başkanı Destici, "Siyaseten böyle nemalanmışlar. Ayrıştırarak, kamplaştırarak, bölerek, düşman ederek bugüne kadar siyasi rant devşirmişler. Bugünde bu yöntemle, üstelik milletin geleceğini ilgilendiren bu konuda da yine siyaset yapmaya devam ediyorlar. Hepsini buradan ayıplıyorum, kınıyorum. Bunu kendilerine yakıştıramadığımı söylemek istiyorum. 3 lidere de açık ve net olarak şunu söylüyorum; Kutlu doğum günü yaptığınız konuşmaya sadık kalın. Bizim vatandaş olarak istediğimiz bu." şeklinde konuştu.

Rahmetli Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu yaşamış olsaydı, bu süreçte nasıl bir tavır takınırdı diye, sorulduğunu veya yorum yapıldığını aktaran Genel Başkan Destici, "Kimine göre yaşasaydı; süreci yüzde 100 desteklerdi. Kimine göre sürecin karşısında olanlara gök kubbeyi başına yıkardı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun nasıl davranacağını ne hükümet bilebilir ne de diğerleri. Hiç kimse Muhsin Yazıcıoğlu'nu kendi siyasi rantları için kendi siyasi görüşlerini topluma empoze etmek için kullanmaya kalkmasın. Kullanmaya devam ederlerse İlerde anladıkları ve anlayacakları dilden cevap vermesini biliriz." ifadesini kullandı.  

Çözüm süreciyle ilgili olarak iktidarın öncelikle bu süreci kimlerle kurduğunuzu veya bu sürece sizi kimlerin ikna ettiğini, dikte ettiğini açıklamasını isteyen Destici, "PKK ile yürütülen hiçbir sürecin yanında biz durmayız. Siz zaten PKK'yı muhatap aldığınız zaman onları meşrulaştırıyorsunuz." dedi.
<< Önceki Haber Destici: Liderleri kınıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER