Eski Müftü Özkes'ten gündeme oturacak açıklama

CHP'li İstanbul Milletvekili eski Müftü İhsan Özkes, Peygamber Efendimiz'in (sas) bir hadisini okuyunca yolsuzlukla suçlanan Zafer Çağlayan dava açtı.

Eski Müftü Özkes'ten gündeme oturacak açıklama

İhsan Özkes, 'ilk defa bir Hadis-i Şerif'e yani Peygamberimize dava açıldı' dedi. 

Özkes, Haram para ile hacca gidenin dualarının kabul olup olmayacağına dair sorulan bir soru üzerine şu hadis-i şerifi okumuştu: 

"Uzun bir yolculuk yaparak saçı başı dağılmış, toz toprak içinde kalmış ve elini semaya kaldırıp 'Ey Rabbim, Ey Rabbim' diye dua ediyor ama yediği haramdır, giydiği haramdır ve haramla beslenmiştir. Peki, böyle bir kimsenin duasını Allah nasıl kabul etsin?" 

Söz konusu hadis-i şerifi okuduğu için yolsuzlukla suçlanan eski bir bakanın kendisini mahkemeye verdiğini söyleyen Özkes, aslında kendisinin değil Efendimiz'in (sas) mahkemeye verildiğini belirtti: Aslında ben değil Hazreti Muhammed'in hadisini yani Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed mahkemeye verildi. Hırsızlıkla ilgili ayet, hadis okumak artık bu ülkede yasak mı? Başbakan mitinge Kur'an-ı Kerim ile çıkarak dini istismar ediyor ama Caferi camisinin ve Kur'an-ı Kerimlerin yakılmasına gıkı çıkmıyor. "Cami Yalanları" isimli kitap bile yazdım, camiler üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Peki, Caferi camisi cami değil mi? Irak'ta ve Suriye'de IŞİD teröristlerinin yaktığı, yıktığı camiler cami değil mi?"

DİYANET BAŞKANI ALA'YI AKLAMAYA ÇALIŞTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Efendimiz (sas) hakkında söylediği "O Mekke'nin fethinde gururlandı, biz gururlanmayacağız." şeklinde skandal sözlerine Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin çok önemli bir tepki gösterdiğini hatırlatarak, bu konuda Diyanet İşleri Başkanı'nın ise sessiz kaldığının altını çizdi. 

 "Cübbeli Ahmet Hoca, 'Sen Peygamber'e hakaret ediyorsun, sen Peygamber gibi olmayacaksın, daha büyük adamsın yani, Peygamber'i Allah uyarmış, sen ne kadar cahil, yeryüzünün en cahili misin? Benim Peygamberime bu lafı diyemezsin. Terbiyesizliğin daniskası.' dedi. Diyanet Başkanı cübbesini giyen zat ise Peygamber'e dil uzatan bakana haddini bildirmek yerine "Ben, onun Hazreti Peygamber'i sevdiğini biliyorum. O yüzden bu konuda konuşmuyorum." diyerek Cübbeli kadar yürekli olamadığı gibi onu aklamaya çalıştı. Yazıklar olsun!"

EFENDİMİZ'İN ADI NEDEN AYAKLAR ALTINDA GEZİYOR?

Başbakan Erdoğan’ın seçim afişini de eleştiren Özkes, “Tayyip’in seçim logosunda sevgili Peygamberimizin ismi Arapça olarak “Muhammed" yazılı imiş, böyle diyor bir bakan. Madem logoda Hz. Muhammed yazıyor, miting sonrası Hz. Muhammed’in ismi ayaklar altında niye geziyor? Yarın huzuru ilahide Hz. Muhammed “Benim muazzez ismimi kirli siyasetinize niçin alet ettiniz? derse, ne diyeceksiniz? Hiç Allah korkusu, Hz. Muhammed sevgisi yok mu? Hz. Muhammed’in ismi haram yiyici, yalan söyleyici siyasetlere alet edilebilir mi?" dedi.

SAMANYOLUHABER.COM / AHMET DOĞAN

<< Önceki Haber Eski Müftü Özkes'ten gündeme oturacak açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER