Fire sonrası AKP'nin strateji değiştirdiği yeni planı!

Yüce Divan oylamasının yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda AKP içinde yaşanan 50’ye yakın fire AKP'yi karıştırdı.

Fire sonrası AKP'nin strateji değiştirdiği yeni planı!

Dört eski bakan hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine kurulan Soruşturma Komisyonu raporunun görüşüldüğü ve Yüce Divan oylamasının yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda AKP içinde yaşanan 50’ye yakın fire şok etkisi yaşattı. AKP yönetimi yaşadığı ilk şoku atlatınca oylamanın ertesi günü fireci vekillerin peşine düştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu milletvekillerinin özgür iradeleriyle hareket ettiği yorumu yapsa da grup yönetimi özellikle üç dönemi sona eren ve bir daha seçilemeyecek olan milletvekillerini mercek altına aldı. Hem Bakanlar Kurulu içindeki hem AKP grubu içindeki üç dönemci milletvekillerinin hangilerinin Yüce Divan yönünde oy kullandığını tespit etmeye çalışan AKP yönetimi firecileri ilk etapta “üç dönemciler” içinde aramaya başladı.

Taraf'ın haberine göre, AKP yönetimi Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner’in sert sözleri üzerine gelen tepkiler nedeniyle de strateji değiştirdi. Önce Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş iki milletvekilinin firelere ilişkin sözlerinin haddini aşan açıklamalar olduğunu söyledi. Ardından fireci vekillerin peşine düşüldüğü haberlerini çürütmek adına milletvekillerine teşekkür eden Elitaş, hangi yönde oy kullandıklarını araştırmanın ise millete haksızlık ve saygısızlık olacağını ifade etti.

Fire ile ilgili ise “demokrasilerde bu sonucu beklemek gerekir” değerlendirmesinde bulundu. Siyasi kulislere göre; Elitaş’ın yaptığı bu açıklama ile tansiyonun düşürülmesinin ardından AKP yönetimi “fire veriliyor” görüntüsü ve algısından kurtulmak için konuyu konuşmama, küllendirme, üstünü örtme yönünde bir strateji geliştirdi. Özellikle parti yöneticilerinin bir süre konu üzerinde yorum yapmama, fikir beyan etmemesine dikkat edilecek. Yine siyasi kulislere yansıyanlara göre AKP yönetimi milletvekillerini yeterince ikna edemedi. Özellikle bakanların aklanmasında ortaya konulan “delillerin hukuki olmadığı” yönündeki gerekçe tam olarak anlatılamadı.

TARAF
<< Önceki Haber Fire sonrası AKP'nin strateji değiştirdiği yeni planı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER