HDP Kongresi'nde 'Beyaz Türkleri' çılgına çevirecek slogan

HDP Kongresi'nde "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

HDP Kongresi'nde 'Beyaz Türkleri' çılgına çevirecek slogan

Halkların Demokratik Partisi 1. Olağanüstü Kongresi Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılıyor. Kongrede divan seçimi ve eş başkan seçimi yapılırken BDP'liler de destek için kongreye katıldı. Kongrede Gezi Parkı eylemlerine destek sloganları atılırken PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan posteri açıldı ve destek sloganları atıldı. 

BDP' den Gülten Kışanak, Pervin Buldan, Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık gibi BDP'nin önde gelen tüm isimlerinin yer aldığı kongrede Selahattin Demirtaş'ın yokluğu dikkat çekti.

LEVENT TÜZEL, BÖYLE CUMHURİYET İSTEMİYORUZ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan bağımsız milletvekili Levent Tüzel iki gün sonra cumhuriyetin kuruluşunun kutlanacağını belirterek "90 yıllık bir cumhuriyet inkara, asimilasyona, bizi yok etmeye dayalı bir cumhuriyetti. Böyle cumhuriyet istemiyoruz" "Demokrasi barış ve kardeşlik istiyoruz. Demokrasiyi sandıktan beklemeyeceğiz. Gezi direnişine önce biz sahip çıkacağız. Biz Gezi'nin mücadelenin direnişin arkasında olacağız. Bütün hapishane duvarlarını yıkacağız, bu halkların evlatlarını özgürlüğe kavuşturacağız."

GEZİ SLOGANLARI 
HDP Kongresi'nde sık sık "Her yer Taksim her yer direniş "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı

KÜRKÇÜ RAHATSIZLANDI

Kongreye katılan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 
Kürkçü’nün bir araca bindirilmeden önce ‘kalbim sıkışıyor’ dediği duyulduğu ifade edilirken hastanede müşahade altına alındı
<< Önceki Haber HDP Kongresi'nde 'Beyaz Türkleri' çılgına çevirecek slogan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER