Hüseyin Çelik: Gaza gelip Suriye'ye...

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK toplantısı sonrası soruları cevapladı.

Hüseyin Çelik: Gaza gelip Suriye'ye...

Gündeme ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, son ankete göre AK Parti’nin oy oranının yüzde 51,4 olduğunu açıkladı.

Çelik, araştırma sonucunda:
CHP’nin yüzde 24,9, 
MHP’nin yüzde 13,1, 
BDP’nin ise yüzde 7 oranında oy aldığını belirtti.

MÜBAREK'İN TAHLİYESİ

Mübarek’in tahliyesiyle ilgili de açıklamalar yapan Hüseyin Çelik, “Mübarek’in tahliyesiyle adalet duygusu yara aldı. Silah adalete hükmetmiştir, vicdanlar yara almıştır” dedi.

“Biz darbe yapanların yanında yer almaktansa onların uzağında kalmayı her zaman tercih ederiz” diyen Çelik, “Bizim Mısır ve Suriye halkıyla hiçbir zaman problemimiz olmadı. Ama oradaki yönetimlerle her zaman problemimiz oldu. Şimdi de var” diye konuştu. Çelik, diplomaside kısa vadeli hesaplar yapanların borsada kısa vadeli tepe taklak olanlara benzediğini ifade etti.

"GAZA GELİP SURİYE'YE GİRECEK DEĞİLİZ"

Diploması elbette bir tarafıyla pragmatizmdir, ancak pragmatizm adına siz vicdanınızdan vazgeçerseniz yaptığınız iş diplomasi olmaz. Türkiye yalnız kaldı teranelerine prim vermiyoruz. Biz darbe yapanların safhında olmaktansa onların uzağında kalmayı tercih ederiz hep. Bizim Suriye ve Mısır halkıyla problemimiz olmadı hiç, onlar bizim kardeşimizdir. Ama oradaki yönetimlerle her zaman problemlerimiz oldu. Biz gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz. Türk ordusu bu işi halleder deyip bize gaz verenler oluyor, ama biz duygularımıza hakim oluyoruz, aklımız duygularımıza hakim. Bize diplomasi dersi vermeye kalkıyorlar. Sadece hükümeti eleştireyim diye bu gayret içerisinde olanlara söylüyorum, boşuna uğraşmayın. Türkiye'de bir istikrar var ve halkımız bunu takdir ediyor.

EKONOMİK GELİŞMELER

Biz açık bir ekonomi yürütüyoruz. Küresel dünyada artık hiç kimse antenlerini dünyaya kapatamaz.
New York Borsası'nda birileri öksürdüğünde Borsa İstanbul’da birileri grip olabilir. Biz borcumuzun milli gelire oranımız açısından gelişmiş ülkelerden daha iyi durumdayız.

Karamsarlığa gerek yok Türkiye’de siyasi istikrar var. Tüm olumsuzluklara rağmen turizm gelirlerimizde ciddi bir gelişme var. Ekonomik veriler gelişmiş ülkelerden daha iyi durumdadır. Nazar değmesin diyoruz.
<< Önceki Haber Hüseyin Çelik: Gaza gelip Suriye'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER