İlk Başbakan söylemişti, Atalay da itiraf etti

Hükümet yurtdışındaki randevu sisteminde hata yaptıklarını itiraf etti, seçimlerle ilgili ikinci tur hesabı gözler önüne serildi.

İlk Başbakan söylemişti, Atalay da itiraf etti

Van mitinginde Demirtaş için “Zaten birinci turda silkelenecek”?diyen Erdoğan, yurtdışı oyların etkisiyle değişen ikinci tur hesabını açıkça ortaya koymuştu. Atalay da önceki gün, randevu sisteminde hata yaptıklarını itiraf ederek, “İlk defa olduğu için bu konuda dağınıklık var. Bundan sonraki seçimler için gözden geçirilecek” dedi.

Taraf'taki habere göre Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yurtdışı oy kullanma sisteminde değişiklik mesajı verdi ve şunları söyledi: “Yaklaşık 100 bin civarında oy kullanılmış. Randevu sayıları düşük. Randevu sistemi konulduğu için yurtdışındaki vatandaşların olduğu yerde değil diplomatik temsilciliklerin olduğu yerde sandıklar var.

Randevu sistemi de olunca caydırıcı rol oynuyor. Oy kullanma vatandaşlık şeyi olarak yurtdışındakiler ilk defa oy kullanacağı için heyecan ama randevu sistemi olunca iyi yürümeme durumu var. Randevu sistemi de yasaya konmuş. Biz vatandaşları teşvik edici açıklama yapıyoruz. İlk defa olduğu için bu konuda dağınıklık var. Bundan sonra diğer seçimler için yasalar gözden geçirilir.” 

Başbakan Erdoğan da geçen günlerde Van’da yaptığı mitinde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a yüklenerek, şöyle demişti: “HDP adayının seçim kazanma ihtimali olduğuna inanıyor musunuz? Zaten birinci turda silkelenecek. Van’da referandumda yüzde 90’ı nasıl yakaladıysanız bunda da yakalayacaksınız.”

<< Önceki Haber İlk Başbakan söylemişti, Atalay da itiraf etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER