‘Kaç İsmail’ yeniden ortaya çıktı

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Selam Tevhid Kudüs silahlı Terör Örgütü soruşturmasını yapan polislere yönelik 22 Temmuz sahur operasyonunda hukuksuzluğun simgeleşen ismi ‘Kaç İsmail’in adliyeden ayrılmadığı ortaya çıktı.

‘Kaç İsmail’ yeniden ortaya çıktı

Polislerle ilgili tutuklama kararı veren Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek’e talimatları taşıdığı iddia edilen ‘Kaç İsmail’in, deşifre olmasından 5-6 saat sonra çekilmiş yeni bir fotoğrafı ortaya çıktı. Üstelik, terörle mücadele eden polislerin sorgulandığı Çağlayan Adliyesi 6. katındaki polis bariyerlerinin arkasında, Hakim İslam Çiçek’in odasının 20 metre kadar uzağında görüntülendi. Gözaltındaki polislerin sorgularının yapıldığı bölümde duran ‘Kaç İsmail’in kameralara karşı rahat tavırları dikkat çekiyor.

Hakim Çiçek’in 8 günde bitiremediği, sonunda polislerin ifadelerini almadan haklarında karar verdiği soruşturma sürecinde, ‘Kaç İsmail’ diye meşhur olan bir kişi kamuoyunun gündemine oturmuştu. İfadelerin alınması sırasında Çiçek’in 5 dakika ara verdiğini duyurup, 2 saat geçmesine rağmen duruşma salonuna gelmemesi üzerine, polislerin avukatları, avukat Ömer Kavili ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Hakim Çiçek’in odasına gitti. Avukatlar,  Çiçek’in yanında 4 kişinin daha bulunduğunu gördü. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden Ömer Kavili olayı şu şekilde anlatıyor: “Duruşmalar devam ederken toplantının kimlerle yapıldığını sorduk. ‘Kaç İsmail’ denilen kişi de odada ayakta duruyordu. Oturan kişilere kim olduklarını sorduk. Polis olduklarını söylediler. Ayakta duran kişiye sorduğumuzda ‘Ben polis değilim.’ dedi. Arkadaşlarımız ‘Kimsin?’ diye sordular ama ismini söylemedi. Bu sırada Hâkim İslam Çiçek, ‘Kaç İsmail kaç’ diye bağırdı. İsmail de odadan çıktı ve koşmaya başladı. Arkadaşlarımız engel olmaya çalışırken kaçan kişi belindeki silahı tuttu.”

Daha sonra ortaya çıkan bilgiye göre ‘Kaç İsmail’ isimli kişinin MİT İstanbul Başkanlığı’nda görevli Suat adlı bir personel olduğu ileri sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise bu kişinin MİT mensubu olmadığını iddia ederken, hâkimin söz konusu şahsa neden ‘kaç’ diye bağırdığına açıklık getirmemişti.ZAMAN

<< Önceki Haber ‘Kaç İsmail’ yeniden ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER