Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na karşı inanılmaz ifadeler

Başbakan Tayyip Erdoğan, İzmir’deki seçim mitinginde inanılmaz ifadeler kullandı, etnik siyaset yaptı: "Sen Alevisin, ben Sünniyim..."

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na karşı inanılmaz ifadeler

Daha önce defalarca, “Biz etnik siyaset yapmadık.” diyen Başbakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğunu üzerine basa basa söyledi. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda halka seslenen Erdoğan, “Burada başı açık da var kapalı da. Ülke bölündü mü, parçalandı mı? Yıllarca böyle tanıttılar, aldattılar. Etnik ayrımcılık yaptılar. Kılıçdaroğlu bunu durmadan kullansın. Kılıçdaroğlu, sen Alevi olabilirsin. Ben de Sünni’yim. Bundan çekinme, korkma.” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Erdoğan, CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a da seslendi. Kendisine yönelik komployu sözde ‘paralel yapının’ yaptığını öne sürdü. Erdoğan, “Bu Kılıçdaroğlu o montajlar şantajlar neticesinde CHP’nin başına geldi. Kaset genel başkanı böyle oldu. Baykal’ın başına olaylar geldi. Baykal, başka yerde dolaşma ya. Bu işin üstadı bunlar. Sana bu kumpası kurdular, sonra seni ziyarete geldi. ‘Aday olmayacağım’ dedi. 24 saat geçmeden CHP’nin başına aday oldu.” dedi.

Konuya ilişkin internete düşen ses kayıtları, Başbakan’ı yalanlıyordu. Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen tapelerde, Baykal’a yönelik çirkin komplonun internete sızdırılması isteniyordu. Buna göre kasetin internette yayılması talimatı bizzat Başbakan tarafından veriliyordu. Ayrıca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Başbakan Erdoğan’ın, söz konusu kaseti seyrederken çekilmiş görüntülerini izlediğini söylemişti. Deniz Baykal da kaset olayından Başbakan’ı sorumlu tutmuştu.

<< Önceki Haber Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na karşı inanılmaz ifadeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER