İşçi Partisi bakın kimden yardım istedi!

5 Ağustos'taki Ergenekon duruşması için ilginç bir ziyaret gerçekleştirdiler.

İşçi Partisi bakın kimden yardım istedi!

İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Semih Koray, Moskova’da Rusya Komünist Partisi Başkan Yardımcısı, Rus parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Valeri Raşkin’le görüşerek Ergenekon duruşması için destek istedi. Rusya Komünist Partisi resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Koray’ın da aralarında olduğu Türkiye’den İşçi Partisi'nden bir heyet Rusya Komünist Partisi’ni ziyaret etti. Parti binasında yapılan görüşmede Türkiye İşçi Partisi yetkilileri, başta Ergenekon davası olmak üzere destek istedi.

İşçi Partisi Başkan Yardımcısı, ‘Büyük Avrasya Coğrafyası’nın oluşturulması düşüncesinin partilerinin önemli ideolojisi olduğunu belirtti. Koray, “Parti Başkanımız Doğu Perinçek’in yanısıra ünlü gazeteci, bilim adamı ve önemli üniversite rektörleri 5 yıldır Ergenekon isimi verilen davayla ilgili cezaevinde yatıyor. Hepsi devlete karşıtı komplo ve darbe hazırlığıyla suçlanıyor. Bu, partimize ve Amerika’nın İslamcılığı yayma gibi planlarına karşı gelen yurtsever güçlere karşı komplodur” dedi.

Ergenekon duruşmasının İstanbul’un merkezinde yapılması gerektiğini iddia eden Koray, “Oysa duruşma kentin 100 kilometre dışında doğrudan cezaevinde yapılıyor. Bu da yasaya aykırı. Aralık ayında binlerce kişi sokağa çıkarak bu davayla ilgili adalet talep etti. Fakat polis protestoculara su fışkırttı ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Arkadaşlarımız hakkında karar verilecek duruşmanın final günü 5 Ağustos’ta büyük gösteri yapmayı planlıyoruz. Bunun için bize uluslararası destek lazım" diyerek Rus Komünist Partisi’den yardım talep etti. 

CİHAN
<< Önceki Haber İşçi Partisi bakın kimden yardım istedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER