Kılıçdaroğlu: 'Türkiye barışın güvencesi olmalı'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Ortadoğu'da barışın güvencesi olmalı, savaşın tarafı değil" dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Türkiye barışın güvencesi olmalı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'na yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"El Kaide'nin 7 Ekim'e kadar Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın açılmaması durumunda Ankara ve İstanbul'da intihar saldırısı düzenleyeceği" yönünde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Radikal unsurları Türkiye’ye getirip onlara kamp açıp, burada eğitim ve ellerine silah vermek, Katar'dan gelen parayı cebine koyup Suriye’ye göndermek Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz" dedi.

Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybetmesinin "terörün ithali" anlamına geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terörden çok şey çektiğini, hala da çektiğini vurguladı.

Türkiye'nin dış politikada ciddi bir ivme kaybettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kapısını çalabileceğiniz bir komşu bile kalmamıştır. Türkiye bölgede yalnızlaştı" dedi.

"Türkiye barışın güvencesi olmalı"

Yaşanan olaylardan hem Suriye'nin hem de Türkiye'nin zarar görmesine karşılık kazanan birileri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu tuzağa maalesef düşüldü. Doğru değildi. Biz yine bu bölgede barışın olmasını, huzurun olmasını isteriz. Sadece Suriye ile değil Irak'la, Mısır'la, Ürdün'le, Filistin'le, herkesle huzur ve barış içinde yaşamak isteriz. Türkiye, Ortadoğu'da barışın güvencesi olmalı, savaşın tarafı değil. Dostluğun güvencesi olmalı, düşmanlığın değil. Eğer bunu yapabilirsek önemli mesafe kazanmış oluruz."
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: 'Türkiye barışın güvencesi olmalı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER