Kılıçdaroğlu'ndan hükümete ağır eleştiriler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rüşvet göndermesi yaptı...

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete ağır eleştiriler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında konuştu. Ermenek'teki maden faciası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve yolsuzluklar üzerinden hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes'in sözüyle seslendi: 'Yeter söz milletindir' dememiz lazım...

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları:

- Milletin alın terini birilerine peşkeş çeken devlet, sosyal devlet olabilir mi? Kim yönetiyor ülkeyi, Adalet ve Kalkınma Partisi. Ne adaleti var, ne de kalkınması.

- Maden faciası bize özgü bir facia değil. Ama neden sadece Türkiye'de oluyor. Kömür rezervinde Almanya birinci. Türkiye 28. sırada. ALmanya'da son 30 yılda yer altında ölen sayısı 3. Niye bizde oluyor da, onlarda olmuyor? Devlet akılla yönetilir. Bu da, önce insana saygı duymak, iş güvencesi sağlamak demektir.

- Kadınlara sesleniyorum: yerin altına inen sizin eşleriniz. Ölüleri gelsin diye değil, sevinçleri gelsin diye gidiyorlar. Böyle bir iktidarı nasıl ayakta tutuyorsunuz daha. İster başın açık olsun, ister kapalı, o yerin altında olduktan sonra ne fark eder?

- Kaza olmuş, bir orduyla gidiyor. Acınızı sömürmek için gidiyorlar, izin vermeyin ona. ONlar senin ödediğin vergiyle eşlerini saraylarda oturuyorlar. Din iman siyaseti yapıyorlar, sizi kandırıyorlar. Oraya gidiyorlar 'hak ihlallarini bize bildirseydiniz' diyorlar. Yalan, tam 124 kez mektup yazılmış, kulak veren yok.

- Yaşam odası denen bir şey var. İnsanlar orada uzun süre sağ kalabiliyorlar, sonra çıkarıyorlar. Kanun Meclis'e geldi, teklifi verdik. AKP'nin vekilleriyle bu reddedildi. Kendilerine saray yapıyorlar.

- Isparta'da kaza oldu, mevsimlik işçiler öldü. Mevsimlik işçilik de bir dramdır. Tek güvenceleri 'dayıbaşı'. Sosyal devlet nerede, hiçbirinin sosyal güvencesi yok. Sana rüşvet verdiği zaman mı sen o insanı seversin.

- Sigara içen insanlara kızıyorsun, ceza yazıyorsun. Tamam, kız, cezanı da yaz. E, peki, bakanların çocukları kapalı mekanlarda rüşvet alırken neden kızmıyorsun? 76 milyon vatandaşın son ferdi uyanıncaya kadar bunları anlatmaya devam edeceğim.T

- Bu saraya gitmeyin dedim, giderseniz kirlenirsiniz. Çünkü kaçak saray. Hukuk devletinde kaçak saray olmaz. 2014'de, bu kadar kişi işsizken, padişah bozuntusu kendisi saray yapmaz.

- Hikayesi şu: TOKİ'nin dergisine, bu yüksekte oturan kişi başyazı yazmıştı. Orada 'çalıyoruz' yazıyordu. Apar topar dergiyi kaldırdılar. Atatürk Orman Çiftliği, insanlar orada oturuyorlar. Yüzlerce ağacı kestiniz. İlk yaptıkları iş Kamu İhale Yasasında değişiklik yaptılar. Sonra TOKİ'ye verdiler. TOKİ bunu, bu inşaat işini ikiye ayırıyorum dedi: Kaba ve İnce... Sonra firmayı buldular, gizlice işi verdiler. Kaba işi yaptılar. Aradan bir süre geçti, 2013 Mart'ta, ince işleri de aynı firmaya verdiler.

- Devlet yönetilirken, her kuruşun bir vatandaşa yükümlülük olarak döneceğinin bilinmesi gerekir. En büyük günah diyoruz. Madem ki, kul hakkı yemek en büyük günahtır, bunu işleyene niye oy veriyorsunuz? 'Çalıyor ama çalışıyor' Müslümanlık'ta böyle bir kural yoktur. O sarayı, CHP'nin iktidarında ODTÜ'ye vereceğiz. Bu iktidarın bu ülkeye vereceği acı ve gözyaşından başka birşeyi yoktur.

- Türkiye'nin bu iktidardan demokratik yollardan kurtulması lazım. Sandığa gideceğiz ve bu işi bitireceğiz. Bu hükümetin artık gitmesi lazım. Yeter dememiz lazım, 'Yeter söz milletindir' dememiz lazım.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan hükümete ağır eleştiriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER