Mustafa Destici hükümeti topa tuttu

'Ülkeyi hem borca sokuyorlar hem de demokrasiden uzaklaştırıyorlar'

Mustafa Destici hükümeti topa tuttu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidarın çıkardığı antidemokratik ‘makul şüpheuygulamasıyla vatandaşların mağdur edileceğini söyledi. Memleketi Eskişehir’de il kongresine katılan Destici, “İşçisi, memuru, partilisi, partisizi herkesi bu kanun çıktığında, ‘makul şüpheli’ sıfatıyla günlerce gözaltında tutabilirler. Bu, ancak diktatörlüklerde olur.” dedi.

'DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE 'MAKUL ŞÜPHE' OLMAZ'

Zaman'ın haberine göre, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, memleketi Eskişehir’de partisinin il kongresine katıldı. Burada partililere seslenen Destici, AKP hükümetinin yasak ve yolsuzluklarla mücadele vaadini sert bir dille eleştirdi. İktidarın konumunu korumak için yasakları sürekli kullandığına dikkat çekti. Son yargı paketinde yer alan ‘makul şüphe’ düzenlemeninin anti-demokratik bir uygulama olduğunu belirten Destici, vatandaşların mağdur edileceğine vurgun yaptı: “Yasaklarla mücadeleye bakın! ‘Yasaklarla mücadele edeceğiz’ diye geldiler ama şu anda iktidarlarını koruma adına neredeyse yasaklamadıkları bir şey kalmadı. ‘Makul şüpheli’ diye bir şey çıkarıyorlar. Sokaktakini, salondakini, işçisi memuru, partilisi partisizi herkesi bu kanun çıktığı zaman, ‘makul şüpheli’ sıfatıyla gözaltına alıp günlerce tutabilirler. Bu ancak polis devletlerinde, parti devletlerinde olur. Bu ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde olur. Demokratik bir ülkede bunlar olmaz.”

'AKP DURMADAN BORÇLANIYOR'

Mustafa Destici’nin gündeminde komuoyunda yankıları bir türlü dinmeyen ‘Ak Saray’ da vardı. BBP lideri, milletin bu kadar problemi, sıkıntısı varken AKP hükümeti üyelerinin ise ‘nasıl şatafatlı ve debdebeli bir hayat yaşarız’ derdinde olduklarını söyledi. Türkiye’nin borçlanmasına dikkat çekti. İktidarı, Peygamber Efendimiz (sas) ve Hz. Ömer’in (ra) sözleriyle uyardı: “Gidip görün bakalım. Bu kadar büyük saraylarda oturuyor mu Almanlar? Bu kadar çok parası ve arsası olan ülkeler bile bunu yaptırmaz. Çünkü israf haramdır. Peygamberimiz (sas), ‘borçlanmayın’ diyor. Hz. Ömer Efendimiz de (ra) ‘Borcun önü dert, sonu harp diyor.’ Ama sen durmadan borçlanıyorsun.”

'AKP’NİN DERDİ İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEK İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRMEK'

İktidara seslenen Destici, sivil anayasanın akıbetini sordu. Bu konuda 12 yıldır hiçbir şeyin yapılmadığını anlattı. Destici, “Bu millet, size referandumda Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu verdi mi, verdi? Peki, niye yapmadınız? Çünkü bunların yeni anayasa diye bir dertleri yok. Ancak kendi iktidarlarını sürdürmek ve kendi hedeflerine ulaşmak için başkanlık sistemine geçecekleri, PKK ile de anlaşarak ülkeyi eyaletlere bölecekleri özerk bölgeler oluşturacakları bir başkanlık sistemi özlemi var.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Mustafa Destici hükümeti topa tuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER