Nurettin Canikli, öğrenci evi tartışmalarına noktayı koydu!

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evlerine ilişkin tartışmalarla ilgili Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Nurettin Canikli, öğrenci evi tartışmalarına noktayı koydu!

  • “Aileler ızdıraplarını Başbakan ile paylaştı."
  • "Olası bir müdahale mutlaka anayasa ve yasalar çerçevesinde gerçekleşecektir."
  • "Kişi bazında güvenlik güçlerine talep gelirse görevlerini yaparlar."


AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evlerine ilişkin tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Canikli “Aileler ızdıraplarını Başbakan ile paylaştı. Başka bir düzenleme olabilir mi” dedi.

AİLELER IZDIRAPLARINI BAŞBAKAN’LA PAYLAŞTI

Öğrenci evi tartışmalarında esas kastedilenin özel yurt gibi alanlar olduğunu söyleyen Canikli, toplumun önemli bir kesiminin bu şekilde bir işleyişi problem olarak gördüğünü ifade etti. Devletin buna kayıtsız kalmasının mümkün olmayacağının altını çizen Canikli, yapılacak olası bir bir işlemin mutlaka anayasa ve yasalar çerçevesinde gerçekleşeceğini belirtti.

"Özel yurdun karakteristik özelliği çoklu öğrencinin kalmasıdır. Birçok aile bu konudaki derin ızdıraplarını Başbakan’la paylaştı. Başbakan’dan bu konuda önlem alınmasını istedi. Elbette atılan her adım anayasa ve yasalar içerisinde kalmalı. Tabi ki şahsi görüşüm bu. Veliler böyle bir talepte bulunuyor ve dertli bir şekilde iletiyorlar taleplerini."

TALEP GELİRSE GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖREVİNİ YAPAR"

"Bu tür hususları kamuoyu ile paylaşmak doğru değil. Tamamına yakını özel hayat kavramı içinde. Görevli makamdaki kişinin soruna çözüm bulmak konusunda yapması gerekenler var. Talepler gelmiştir ve gelmektedir. Bu şekilde çocuklarının böyle bir ortamda eğitimini sürdürmesinden çok ciddi rahatsız olan veliler var.

Olay münferit değil. Bir sorun olarak görüldüğünde düzenleme global olarak yapılır. Kişi bazında güvenlik güçlerine talep gelirse görevlerini yaparlar herhangi bir konuda."

"KOMŞULARDAN ŞİKAYET GELİRSE..."

"Herhangi bir binada oturan kişi şikayette bulunursa içeriğin önemi yok. Gürültü ya da başka nedenden olur. Sonuçta bir usül vardır. Şu anda herhangi bir şikayette hangi usul varsa o usul takip edilir. Bir şikayet olduğunda ilgili kurumlar o şikayeti dikkate almak zorunda. Bunu genel olarak söylüyorum. Bu ne baskındır ne de başka bir şeydir.

'Ben muhafazakar demokratım, diğerleri değil’ diye bir yaklaşım olabilir mi? Rahatsızlık konusunu iletir, yasalar çerçevesinde ilgililer gereğini yapar. Zaman zaman şu eve çok erkek veya kadın giriyor gibi şikayetler olabiliyor. Şu anda yargı ne yapıyorsa kolluk kuvvetleri yine onu yapacak.  Onun ötesinde baskındır, başka bir düzenlemedir olabilir mi?"

BAŞBAKAN YASAL DÜZENLEME YAPABİLİRİZ DEDİ

"Şu anda yasalar neyse onun ötesine kimsenin geçmesi mümkün mü? Şu anda konuştuğumuz anda mevzuat neyi emrediyorsa hiçbir yetkili onun ötesine geçemez. ‘’Eğer karar verirsek o da yapılabilir’’ dedi. Başbakan. ‘’Yapabiliriz’’ dedi sadece. Olay budur."


<< Önceki Haber Nurettin Canikli, öğrenci evi tartışmalarına noktayı koydu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER